Bewust bekwaam in cultuursensitief werken

Den Bosch
6 juni 2024
 199,00

Waarom is dit gezin zo wantrouwig naar de hulpverlening toe? Hoe bespreek jij met ouders dat hun dochter van 9 niet het hele huishouden kan draaien? Waarom vinden sommige jongeren toegeven zo moeilijk en blijven zij ontkennen? Verloopt jouw begeleiding van jongeren en/of gezinnen met een andere culturele achtergrond soms moeizaam? 

Wil je meer kennis en begrip over de cultuur, interculturele interpretaties op gedrag en opvoeding? Iedere cultuur heeft zijn eigen regels en ongeschreven afspraken. Maar hoe interpreteer je wat je ziet en hoort? In deze training word je bewust bekwaam in cultuursensitief werken.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zijn de belangrijkste cultuurverschillen van de grootste groep vluchtelingen en migranten;
  • Do’s and Dont’s met betrekking tot contact en samenwerking;
  • Verschillende perspectieven van opvoeding, (zorgelijk) gedrag van het kind en de interpretatie daarvan.    

Rümaine Garcia is een trainer en coach met affiniteit voor de jeugdzorg, met name voor de interculturele jeugdbescherming. Haar expertise ligt vooral op het gebied van interetnische netwerken, cultuurverschillen in opvoeding, interculturele competenties en samenwerking. Door haar jarenlange ervaring met nieuwkomers (Alleenstaande minderjarige vluchtelingen en vluchtelingengezinnen), maar ook andere gezinnen met een niet-Nederlandse achtergrond, kent zij de dynamiek waar de jeugdprofessional mee te maken heeft tijdens hun begeleiding. Rümaine heeft een passie ontwikkeld voor de doelgroep en het intercultureel werken. Haar praktijk- en ervaringskennis zet zij in tijdens de trainingen met als doel dat jeugdprofessionals en cliënten beter met elkaar kunnen samenwerken.

Let op! Deze training is onderdeel van de Bijscholingsdag, hierdoor is het niet mogelijk om voor een halve dag SKJ-punten te behalen. Toch SKJ-punten behalen op deze dag? Volg dan de volledige Bijscholingsdag.

De lesdag start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

  • Je investering voor deze training bedraagt € 199,-.
  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie, thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen

 199,00