Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers in Den Bosch

Den Bosch
6 juni 2024
 379,00

Ben jij werkzaam als gedragswetenschapper en wil jij een verdiepingsslag aanbrengen in een specifiek onderwerp? Dan is de Bijscholingsdag de ideale mogelijkheid voor jou om dat te doen! Op onze Bijscholingsdag volg jij namelijk interessante en leerzame training(en) naar keuze. Al onze trainingen worden gegeven door zeer ervaren gedragswetenschappers, psychotherapeuten en orthopedagoog generalisten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen.

Verder bestaat de Bijscholingsdag uit een aantal andere activiteiten. Deel jouw kennis en ervaring met andere gedragswetenschappers en luister naar hun ervaringen. Ook kun je op ons netwerkplein kennis maken met diverse organisaties uit het werkveld. Naast dat jij tijdens deze dag werkt aan jouw professionele ontwikkeling, verdien je ook nog eens punten voor jouw herregistratie. De trainingen zijn bij het SKJ geaccrediteerd met 6 SKJ-punten.

Dit zit er bij je ticket inbegrepen

 • Behaal SKJ en NVO/ NIP-punten
 • Het volgen van jouw voorkeurstraining(en)
 • Een goed verzorgde lunch
 • Netwerken met collega’s uit de regio
 • Leer van experts uit het werkveld
 • € 50,- korting op jouw deelname aan een volgende Bijscholingsdag in 2024 of 2025

Op de Bijscholingsdag leer je alles over de nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Je kunt jouw kennis verbreden in onderwerpen die voor jou interessant zijn. Jij bepaalt namelijk zelf welke training(en) je wilt volgen. Zo doe jij binnen één dag veel kennis op die voor jou relevant is. Daarnaast verdien je met de Bijscholingsdag 6 punten voor je herregistratie. Zo behaal je op een leuke en leerzame manier je SKJ of NVO/ NIP-punten. Een volledig verzorgde dag voor jou, de hardwerkende jeugdprofessional!

 

Hoe ziet de dag eruit?

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door onze gastspreker

10:00-13:00 – Eerste trainingsronde

13:00-13:55 – Lunchpauze en diverse activiteiten op het Netwerkplein

14:00-17:00 – Tweede trainingsronde

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

De Bijscholingsdag van 6 juni vindt plaats in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De dag begint rond 09:00 en zal rond 17:00 afgesloten worden met een netwerkborrel.

Adres: Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch

Tijdens deze dag kan je, als standhouder, jouw producten en diensten onder de aandacht brengen op de informatiemarkt. Deze informatiemarkt is een uitstekende gelegenheid om een netwerk op te bouwen en naamsbekendheid te creëren.

De informatiemarkt vindt plaats op het centrale plein, waar de lunch en de afsluitende borrel voor alle aanwezigen plaatsvinden. Ook tussen de trainingen door is er gelegenheid voor bezoekers om de informatiemarkt te bezoeken.

Er zijn verschillende opties voor jou als standhouder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag de standhouder brochure aan. Direct contact? Bel Daphne Westenbrink, Eventmanager, op 06-19705484.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Trainingen

De basis van hechting

Maud Straathof

In de training leer je de basisprocessen die aan het hechtingsproces van jongeren ten grondslag ligt. Je krijgt inzicht in de verschillende fases van de hechting en leert deze te herkennen. Vanuit het leren herkennen van het hechtingsproces ben je als jeugd- en gezinsprofessional in staat na de training de vertaling te maken naar de praktijk en advies te geven passend bij de verschillende fases.

Leerdoelen:

 • Leren werken vanuit de kennis m.b.t. hechtingsprocessen
 • Leren vertalen van gedrag naar de fases van hechting
 • Leren hoe de fases van de hechting inzicht kunnen geven in het begrijpen van gedrag, om van daaruit de juiste interventies in te kunnen zetten.
 • Leren vertalen van hechtingsfases naar gedrag en ondersteuning in de verschillende fases.

Trainer: Maud Straathof

Maud is orthopedagoog-generalist en trainer, onderzoeker en coach binnen de expertisedienst van een stichting voor speciaal onderwijs in Tilburg. In het begin van haar carrière zag ze als leerkracht kinderen in de klas die extra hulp nodig hadden en dit gaf haar de motivatie om door te studeren tot orthopedagoog generalist.  “Door de duurzaamheid van de professional te vergroten, help ik alle kinderen die met deze professional te maken hebben“. Mensen iets leren waardoor zij zichzelf kunnen helpen is hierin voor haar belangrijk, waarbij oprechtheid en verbinding centraal staan. In de aanpak vind zij het belangrijk dat dit vanuit een systemische blik wordt gedaan.

Intervisietraining

Erik Rijshouwer

Het doel van deze training Intervisie is dat je voor jezelf leert ontdekken hoe intervisie je kan helpen jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen. Het draagt bij aan jouw persoonlijk-professionele groei. Je krijgt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart. Het daagt je uit om je oplossingsvaardigheden te vergroten, meer-perspectivisch te kijken en vooral om te leren van de ervaringen van intervisiegroepsgenoten.

Na het volgen van deze training heb je kennis over de herkomst van intervisie en begrip van de theoretische en conceptuele opbouw van het intervisiemodel. De training stimuleert het ontwikkelen van zelfreflectie en geeft handreikingen om dit te onderzoeken. Er wordt ruim aandacht besteed aan het oefenen en evalueren van jouw ervaringen in een intervisiesetting. De training is bedoeld om je uit te rusten met kennis en vaardigheden zodat je voorbereid in een intervisiegroep kan deelnemen, of deze in samenwerking met anderen zelf op te zetten.

Daarbij is het een onmisbare ‘tool’ wanneer intervisie een verplicht onderdeel is van (her)registratie voor bijvoorbeeld de SKJ, en andere beroepsverenigingen.

Leerdoelen:

 • Je weet hoe intervisie jou kan helpen om jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen.
 • Je hebt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart.
 • Je kunt meer-perspectivisch kijken en jouw oplossingsvaardigheden zijn vergroot.
 • Je kent de herkomst van intervisie.
 • Je kent het theoretische en conceptuele opbouw van het intervisiemodel.

Trainer: Erik Rijshouwer

Orthopedagoog, GZ-psycholoog, Schematherapeut – Praktijkopleider/Supervisor GZ-opleiding

Erik geeft supervisie voor de opleiding tot GZ-psycholoog en in het kader van de SKJ-registratie. Als registersupervisor bij het NIP, zijn zowel (ontwikkelings-) psychologen als orthopedagogen welkom in het kader van supervisietrajecten. Voor een landelijke zorgaanbieder is hij regiebehandelaar en schematherapeut.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Bijscholingsdag Gedragswetenschappers – 6 juni 2024
Ticket Bijscholingsdag Gedragswetenschappers – 6 juni 2024
379,00
Onbeperkt