Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers in Zwolle

Zwolle
26 september 2024
Oorspronkelijke prijs was: € 379,00.Huidige prijs is: € 341,10.


Ben jij werkzaam als gedragswetenschapper en wil jij een verdiepingsslag aanbrengen in een specifiek onderwerp? Dan is de Bijscholingsdag de ideale mogelijkheid voor jou om dat te doen! Op onze Bijscholingsdag volg jij namelijk interessante en leerzame training(en) naar keuze. Al onze trainingen worden gegeven door zeer ervaren gedragswetenschappers, psychotherapeuten en orthopedagoog generalisten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen.

Verder bestaat de Bijscholingsdag uit een aantal andere activiteiten. Deel jouw kennis en ervaring met andere gedragswetenschappers en luister naar hun ervaringen. Ook kun je op ons netwerkplein kennis maken met diverse organisaties uit het werkveld. Naast dat jij tijdens deze dag werkt aan jouw professionele ontwikkeling, verdien je ook nog eens punten voor jouw herregistratie. De trainingen zijn bij het SKJ geaccrediteerd met 6 SKJ-punten.

Dit zit er bij je ticket inbegrepen

 • Behaal SKJ en NVO/ NIP-punten
 • Het volgen van jouw voorkeurstraining(en)
 • Een goed verzorgde lunch
 • Netwerken met collega’s uit de regio
 • Leer van experts uit het werkveld
 • € 50,- korting op jouw deelname aan een volgende Bijscholingsdag in 2024 of 2025

Op de Bijscholingsdag leer je alles over de nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Je kunt jouw kennis verbreden in onderwerpen die voor jou interessant zijn. Jij bepaalt namelijk zelf welke training(en) je wilt volgen. Zo doe jij binnen één dag veel kennis op die voor jou relevant is. Daarnaast verdien je met de Bijscholingsdag 6 punten voor je herregistratie. Zo behaal je op een leuke en leerzame manier je SKJ of NVO/ NIP-punten. Een volledig verzorgde dag voor jou, de hardwerkende jeugdprofessional!

 

Hoe ziet de dag eruit?

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door onze gastspreker

10:00-13:00 – Eerste trainingsronde

13:00-13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00-17:00 – Tweede trainingsronde

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

De Bijscholingsdag van 26 september vindt plaats in Zwolle. De dag begint rond 09:00 en zal rond 17:00 afgesloten worden met een netwerkborrel.

Adres: Het adres volgt binnenkort.

Tijdens deze dag kan je, als standhouder, jouw producten en diensten onder de aandacht brengen op de informatiemarkt. Deze informatiemarkt is een uitstekende gelegenheid om een netwerk op te bouwen en naamsbekendheid te creëren.

De informatiemarkt vindt plaats op het centrale plein, waar de lunch en de afsluitende borrel voor alle aanwezigen plaatsvinden. Ook tussen de trainingen door is er gelegenheid voor bezoekers om de informatiemarkt te bezoeken.

Er zijn verschillende opties voor jou als standhouder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag de standhouder brochure aan. Direct contact? Bel Daphne Westenbrink, Eventmanager, op 06-19705484.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Trainingen

Keren van de gezinsgeschiedenis

Pieter Hoolsema

Trauma’s, ziekte, langdurige werkloosheid en talloze andere levensgebeurtenissen kunnen aanleiding geven om een gezinsbalans (blijvend) te verstoren.

Een uitspraak van de multiprobleem gezinnen is ”hoezo multiprobleem”, zo is ons leven. Als er één probleem is opgelost komt het volgende probleem er weer aan, wij overleven wel”. We zien in het overleven ook het doorgeven van de problemen aan de volgende generatie. Binnen de training, die ook over niet-multiprobleem gezinnen gaat, worden handvatten besproken en geoefend die deze gezinsgeschiedenis helpen te keren.

In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan de generationele overdracht van gezinsproblemen. Uitgangspunt is progressiegericht werken waarbij de nadruk ligt op toewerken naar een blijvend gewenste gezinssituatie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de gezinshulpbronnen.

Progressiegericht werken is een autonomie ondersteunende verbeterbenadering waarin de gewenste progressie levendig wordt beschreven en waarin wat werkt in de specifieke context wordt benut om stap voor stap progressie te boeken in de richting van de gewenste situatie. In deze training leer je hoe je door progressiegericht  te werken gezinsleden kan ondersteunen om oude patronen te doorbreken.

Leerdoelen:

 • Je hebt kennis van het ontstaan van gezinspsychiatrie;
 • Je hebt kennis van progressie gerichte basistheorie;
 • Je hebt kennis van de mogelijkheden tot doorbreken van de gezinsgeschiedenis met behulp van progressie gerichte manieren van doen.

Leeruitkomsten

Na het volgen van deze training:

 • Kan je gezinsdiagnostiek uitvoeren;
 • Kan je protectieve factoren m.b.t kinderen in kaart brengen en activeren;
 • Kan je gezinsbronnen bespreken en experimenten uitvoeren over de samen werking tussen de gezinsleden;
 • Kan je gezinshulpverleners coachen m.b.t bovenstaand (gedragswetenschappers).

Trainer: Pieter Hoolsema

Inmiddels werkt Pieter ruim 30 jaar in de jeugdhulpverlening als orthopedagoog/gz-psycholoog. Zijn werkterreinen zijn de kinderpsychiatrie, gezinsbehandeling , justitiële hulpverlening bij LVB, gespecialiseerde Jeugdhulpverlening geweest. Nu werkt hij bij Veilig Thuis Drenthe. In zijn werkwijze en aanpak staat bij Pieter altijd het gezin en hun manier van doen centraal. Het oplossingsgericht werken (inmiddels progressie gericht genaamd) is hierbij een belangrijke onderlegger.

Traumasensitief werken

Tessa Reedijk

Veel professionals binnen de jeugdzorg en jeugd GGZ krijgen te maken met kinderen, jongeren en ouders die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt of zijn belast door een periode van chronische stress. Deze kinderen, jongeren en/of volwassenen laten soms gedrag zien dat zorgt voor handelingsverlegenheid bij professionals. Want hoe ga je om met (schijnbaar) plotseling opkomende woede, of angst. Hoe kun je herkennen waar dit gedrag vandaan komt en hoe kun je het beste reageren en veiligheid bieden? Hoe praat je met kinderen over ingrijpende gebeurtenissen en welke technieken kun je hierbij inzetten. Wat breng je wel en niet zelf ter sprake en wanneer verwijs je door? Allemaal onderwerpen die in deze training aan bod komen. In deze training wordt vaak over gedrag gesproken als het topje van de ijsberg. In de training leer je wat zich allemaal kan afspelen onder water en hoe je dit kunt begrijpen en herkennen.

Deze training is gemaakt om jou bewust te maken van de aanwezigheid van trauma en toxische stress binnen de doelgroep waar jij mee werkt, jouw kennis te vergroten op dit gebied en hierdoor jouw handelingsverlegenheid te verkleinen. Hiermee hopen we zoveel mogelijk kinderen een veilige, stabiele omgeving te kunnen bieden, met mensen om zich heen die hen begrijpen en erkennen wat zij hebben meegemaakt, zodat ze de rust en ruimte voelen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ook hopen we dat jij je bewust wordt van jouw eigen normen en waarden die jij meeneemt in jouw werk.

Na het volgen van deze training:

 • Beschik jij over voldoende achtergrondinformatie en kennis van trauma en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen;
 • Is jouw kennis van de processen die bij het kind spelen in situaties van onveiligheid en toxische stress vergroot;
 • Heb jij een attitude verwerft waarmee jij kinderen beschouwt als volwaardige gesprekspartner, de grenzen van kinderen aanvoelt en respecteert, kan inspelen op de belevingswereld van het kind, en rekening houdt met de onderliggende  (traumagerelateerde) factoren die van invloed zijn op het gedrag dat zij laten zien;
 • Ben jij je bewust geworden van hun eigen normen en waarden op het gebied van veiligheid, kindermishandeling en seksualiteit en de invloed daarvan op de gespreksvoering met kinderen en ouders;
 • Heb jij je gespreksvaardigheden met kinderen vergroot en heb je weet van en ervaring met diverse technieken die je daarbij kunt inzetten.

Trainer: Tessa Reedijk

Tessa is haar loopbaan begonnen bij een Kinder-en Jeugdtraumacentrum, waar zij groeps- en individuele behandelingen gaf aan en diagnostiek deed bij gezinnen met traumatische ervaringen. Van daaruit heeft zij haar kennis en ervaring opgedaan op traumagebied en is zij begonnen met onderwijs geven met betrekking tot dit onderwerp. Na 11 jaar heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs en is zij docent geworden bij de Erasmus Universiteit. Na enige tijd begon toch de praktijk weer te trekken en heeft zij als behandel coördinator gewerkt bij een kinderdagkliniek. Op dit moment is zij werkzaam als GZ psycholoog binnen een FACT team, waar ze outreachend werken met jongeren en jongvolwassenen, die zijn vastgelopen op meerdere gebieden. Onderwijs geven is zij er altijd naast blijven doen en vind zij een hele fijne afwisseling, op dit werk. Zij merkt ook dat zij van de trainingen die zij geeft ook altijd zelf weer met wat meer afstand kijk naar haar werk, er weer enthousiast van wordt en ook steeds weer nieuwe inzichten op doet. De afgelopen jaren is zij hierbij ook werkzaam als trainingsacteur in verschillende trainingen. Zij houdt enorm van interactieve trainingen, soms met een wat intervisie achtige sfeer, waarbij we samen kunnen puzzelen over hoe we de theorie met de dagelijkse praktijk kunnen combineren. Ook houd zij van ervarend leren, dingen meemaken, delen en uitproberen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Early bird ticket Bijscholingsdag Gedragswetenschappers – 26 september 2024
Early bird ticket Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers – 26 september 2024
341,10
Onbeperkt