Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers in Zwolle

Zwolle
26 september 2024
 379,00


Ben jij werkzaam als gedragswetenschapper en wil jij een verdiepingsslag aanbrengen in een specifiek onderwerp? Dan is de Bijscholingsdag de ideale mogelijkheid voor jou om dat te doen! Op onze Bijscholingsdag volg jij namelijk interessante en leerzame training(en) naar keuze. Al onze trainingen worden gegeven door zeer ervaren gedragswetenschappers, psychotherapeuten en orthopedagoog generalisten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen.

Verder bestaat de Bijscholingsdag uit een aantal andere activiteiten. Deel jouw kennis en ervaring met andere gedragswetenschappers en luister naar hun ervaringen. Ook kun je op ons netwerkplein kennis maken met diverse organisaties uit het werkveld. Naast dat jij tijdens deze dag werkt aan jouw professionele ontwikkeling, verdien je ook nog eens punten voor jouw herregistratie. De trainingen zijn bij het NVO/NIP geaccrediteerd met 6 herregistratiepunten.

Dit zit er bij je ticket inbegrepen

  • Behaal SKJ en NVO/ NIP-punten
  • Het volgen van jouw voorkeurstraining(en)
  • Een goed verzorgde lunch
  • Netwerken met collega’s uit de regio
  • Leer van experts uit het werkveld
  • € 50,- korting op jouw deelname aan een volgende Bijscholingsdag in 2024 of 2025

Op de Bijscholingsdag leer je alles over de nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Je kunt jouw kennis verbreden in onderwerpen die voor jou interessant zijn. Jij bepaalt namelijk zelf welke training(en) je wilt volgen. Zo doe jij binnen één dag veel kennis op die voor jou relevant is. Daarnaast verdien je met de Bijscholingsdag 6 punten voor je herregistratie. Zo behaal je op een leuke en leerzame manier je SKJ of NVO/ NIP-punten. Een volledig verzorgde dag voor jou, de hardwerkende jeugdprofessional!

 

Hoe ziet de dag eruit?

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door onze gastspreker

10:00-13:00 – Eerste trainingsronde

13:00-13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00-17:00 – Tweede trainingsronde

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

De Bijscholingsdag van 26 september vindt plaats in Zwolle. De dag begint rond 09:00 en zal rond 17:00 afgesloten worden met een netwerkborrel.

Adres: Het adres volgt binnenkort.

Tijdens deze dag kan je, als standhouder, jouw producten en diensten onder de aandacht brengen op de informatiemarkt. Deze informatiemarkt is een uitstekende gelegenheid om een netwerk op te bouwen en naamsbekendheid te creëren.

De informatiemarkt vindt plaats op het centrale plein, waar de lunch en de afsluitende borrel voor alle aanwezigen plaatsvinden. Ook tussen de trainingen door is er gelegenheid voor bezoekers om de informatiemarkt te bezoeken.

Er zijn verschillende opties voor jou als standhouder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag de standhouder brochure aan. Direct contact? Bel Daphne Westenbrink, Eventmanager, op 06-19705484.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Trainingen

Keren van de gezinsgeschiedenis

Pieter Hoolsema

Trauma’s, ziekte, langdurige werkloosheid en talloze andere levensgebeurtenissen kunnen aanleiding geven om een gezinsbalans (blijvend) te verstoren.

Een uitspraak van de multiprobleem gezinnen is ”hoezo multiprobleem”, zo is ons leven. Als er één probleem is opgelost komt het volgende probleem er weer aan, wij overleven wel”. We zien in het overleven ook het doorgeven van de problemen aan de volgende generatie. Binnen de training, die ook over niet-multiprobleem gezinnen gaat, worden handvatten besproken en geoefend die deze gezinsgeschiedenis helpen te keren.

In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan de generationele overdracht van gezinsproblemen. Uitgangspunt is progressiegericht werken waarbij de nadruk ligt op toewerken naar een blijvend gewenste gezinssituatie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de gezinshulpbronnen.

Progressiegericht werken is een autonomie ondersteunende verbeterbenadering waarin de gewenste progressie levendig wordt beschreven en waarin wat werkt in de specifieke context wordt benut om stap voor stap progressie te boeken in de richting van de gewenste situatie. In deze training leer je hoe je door progressiegericht  te werken gezinsleden kan ondersteunen om oude patronen te doorbreken.

Leerdoelen:

  • Je hebt kennis van het ontstaan van gezinspsychiatrie;
  • Je hebt kennis van progressie gerichte basistheorie;
  • Je hebt kennis van de mogelijkheden tot doorbreken van de gezinsgeschiedenis met behulp van progressie gerichte manieren van doen.

Leeruitkomsten

Na het volgen van deze training:

  • Kan je gezinsdiagnostiek uitvoeren;
  • Kan je protectieve factoren m.b.t kinderen in kaart brengen en activeren;
  • Kan je gezinsbronnen bespreken en experimenten uitvoeren over de samen werking tussen de gezinsleden;
  • Kan je gezinshulpverleners coachen m.b.t bovenstaand (gedragswetenschappers).

Trainer: Pieter Hoolsema

Inmiddels werkt Pieter ruim 30 jaar in de jeugdhulpverlening als orthopedagoog/gz-psycholoog. Zijn werkterreinen zijn de kinderpsychiatrie, gezinsbehandeling , justitiële hulpverlening bij LVB, gespecialiseerde Jeugdhulpverlening geweest. Nu werkt hij bij Veilig Thuis Drenthe. In zijn werkwijze en aanpak staat bij Pieter altijd het gezin en hun manier van doen centraal. Het oplossingsgericht werken (inmiddels progressie gericht genaamd) is hierbij een belangrijke onderlegger.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Bijscholingsdag Gedragswetenschappers – 26 september 2024
Ticket Bijscholingsdag Gedragswetenschappers – 26 september 2024
379,00
Onbeperkt