Jeugd- en gezinsprofessionals zijn hun eigen instrument. Alles wat zij leren aan methoden integreren zij naar een voor hen werkbare vorm in contact met cliënten. Pas als er sprake is van een stevige basis van eigen bewustzijn, zelfzorg en bereid zijn dit ook te organiseren in hun werk, dan kunnen zij een veilige ruimte creëren waarbinnen de cliënt het vertrouwen voelt om contact te maken met en open te zijn over diens essentiële hulpbehoefte.
Met harder werken bereik je niet altijd meer bij cliënten, maar met echte aandacht vanuit jouw eigen overvloed wel. Verhoog jouw werkplezier, impact en veerkracht en voorkom overbelasting. In deze training krijg je meer zicht op wat je nodig hebt om er te blijven zijn voor jouw cliënten. Maak ruimte, experimenteer en maak jouw eigen model voor zelfzorg.
In deze training gaan we in op wat zelfzorg (voor jou) is. Aan de hand van zes vragen die corresponderen met de thema’s basisbehoeftes, tijd, aandacht, intuïtie, autonomie en regie, maak je concreet wat je dagelijks wilt ervaren in het werk. Je krijgt hulpmiddelen tot jouw beschikking, creëert moed en gaat tussen de bijeenkomsten door experimenteren met nieuwe gewoontes die je met behulp van suggesties zelf formuleert als het invullen van jouw basisbehoefte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer bewegen, nee leren zeggen, adempauzes inlassen en meer, op jouw manier.
De inspiratie die je opdoet bij ieder thema gebruik je om het thema voor jezelf op maat uit te werken. Dit doen we aan de hand van schrijf-, luister-, visualisatie- en aandachtoefeningen, waarmee je put uit jouw eigen wijsheid en intuïtie. Het geleerde komt samen in een ‘niet-onderhandelbaar statement’ met afspraken die jij voor jezelf formuleert en toepast in jouw werk. Hierin wordt één van jouw collega’s betrokken.
Jeugd- en gezinsprofessionals maken door het volgen van de training een belangrijke ontwikkeling op het gebied van hun aandachtmanagement, energiebewustzijn, intuïtieve ontwikkeling, het vergroten van hun vermogen tot zelfcompassie en de eigen regie. Zij ontwikkelen hiermee een duurzame professionele attitude waarmee zij eigen regie en zelfredzaamheid van binnenuit kunnen stimuleren bij ouders en kinderen.
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
Dag 1
Stap 1 en 2 van de Cyclus van Zelfzorg
Dag 2
Stap 3 en 4 van de Cyclus van Zelfzorg
Dag 3
Stap 5 en 6 van de Cyclus van Zelfzorg
Dag 2 vindt plaats op 15 oktober 2024 en dag 3 op 5 november 2024.
Tijdens de training worden de volgende leervormen toegepast:
Erna Poolman (1983) is pedagoog, coach en trainer. Na de geboorte van haar eerste kind in 2010 ontdekte ze dat haar kritische zelfbeeld en gerichtheid op het ‘pleasen’ van anderen te veel energie vroeg. Ze liet zich begeleiden en bijscholen tot Zelfzorgprofessional en ontwikkelde haar eigen geaccrediteerde trainingen. Sinds 2017 coacht en traint zij met succes professionals naar gezonde gedachten, een sterke mindset en persoonlijk leiderschap. Haar kalmte, begrip, scherpte en nuance nodigt uit tot reflectie en duurzame gezondheid. Ze is gecertificeerd mindfulness trainer.
Leerdoelen:
De studiebelasting voor deze training is drie lesdagen en daarnaast 7 zelfstudie-uren. De lesdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Afsluitend zal er 30 minuten individuele online coaching worden gegeven om het geleerde voort te zetten en te borgen. De totale studiebelasting bedraagt 22,5 uren.
€ 1.179,75