In deze e-learning, onderdeel van de Online Opleiding Jeugdconsulent, wordt de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling uitgebreid behandeld. Het consequent toepassen van de meldcode verhoogt de vroegsignalering van huiselijk geweld en kindermishandeling.
De meldcode is nadrukkelijk geen meldplicht. Organisaties zijn verplicht een meldcode te hebben, professionals zijn verplicht te handelen volgens de stappen van de meldcode, maar het doorlopen ervan hoeft niet te leiden tot een melding. Naast de meldcode wordt in deze module ook het afwegingskader behandeld en de bijbehorende gesprekstechnieken.
In deze e-learning, onderdeel van de Online Opleiding Jeugdconsulent, wordt de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling uitgebreid behandeld. Het consequent toepassen van de meldcode verhoogt de vroegsignalering van huiselijk geweld en kindermishandeling.
De meldcode is nadrukkelijk geen meldplicht. Organisaties zijn verplicht een meldcode te hebben, professionals zijn verplicht te handelen volgens de stappen van de meldcode, maar het doorlopen ervan hoeft niet te leiden tot een melding.
In de Wet meldcode is wel opgenomen dat professionals het récht hebben zich te melden bij Veilig Thuis. Ook als gezinsleden daar geen toestemming voor geven. Het meldrecht houdt in dat professionals persoonsgegevens van volwassenen en kinderen mogen doorgeven aan Veilig Thuis, zodat zij een onderzoek naar de gezinssituatie kunnen starten. Bovendien mogen professionals informatie geven als Veilig Thuis daar vanwege het onderzoek om vraagt.
Naast de meldcode wordt in deze module ook het afwegingskader behandeld en de bijbehorende gesprekstechnieken.
Leerdoelen:
Deze training is bedoeld voor professionals die willen weten hoe ze moeten werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Voor de e-learning ‘Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.
Deze e-learning is geaccrediteerd met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.
€ 69,00