Depressie bij kinderen en adolescenten

E-learning Depressie bij kinderen en jongeren

2 uur
E-learning
 69,00 Excl. BTW
 69,00 Incl. BTW

Op dit moment ervaart één op de vijftien jongeren een vorm van depressie. Het herkennen van een depressie bij kinderen en adolescenten én het op de juiste manier hiermee omgaan vereist kennis en kunde. Deze e-learning helpt je te weten wanneer wanneer men spreekt van een depressie, wat dit inhoudt en wat de gevolgen kunnen zijn voor het individu en de maatschappij. Ook wordt er stilgestaan bij de rol die jij hebt als hulpverlener en welke technieken/methodes je toe kunt passen.

In deze e-learning wordt er verder ingegaan op depressie en zelfdoding, de gevolgen daarvan, het vaststellen van depressie, hulpverleners, oefeningen en preventie.

De e-learning ‘depressie bij kinderen en jongeren’ leert je de basis over depressies en de verschillende vormen en uitingen daarvan. Je krijgt inzicht in recente cijfers over depressie bij kinderen en jongeren en het aantal suïcides/suïcidepogingen dat jaarlijks plaatsvindt. Je leert de kenmerken van depressie kennen en de meest gebruikte behandelmethodes. Daar behoort ook bij wat je zelf kan doen als professional en krijg je handige praktische handvatten.

Onderwerpen

Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Depressie en zelfdoding onder kinderen en jongeren
 • Cijfers en maatschappelijke gevolgen
 • Depressies bij de doelgroep en het onderscheid met ‘gewone’ neerslachtigheid
 • Vaststellen van een depressie
 • De rol van de hulpverlener
 • Preventie en ombuigen

Na het doorlopen van deze e-learning:

 • Je kent de actuele cijfers betreft depressie en suïcide bij kinderen en jongeren
 • Je kent de symptomen van depressie bij kinderen en jongeren
 • Je weet enkele oorzaken van depressie bij kinderen en jongeren
 • Je kent enkele behandelmethoden van depressie
 • Je weet wat jij als hulpverlener kunt doen tegen depressie

Deze e-learning is bedoeld voor jeugdprofessionals die regelmatig in aanraking komen met kinderen/jongeren met somberheidsklachten/depressie en die zich nog niet bekwaam genoeg voelen in het omgaan hiermee of die hier meer over willen weten.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

Informatie of advies nodig?

085 – 401 83 65 (algemeen) 085 – 130 27 39 (EVC)

Schrijf je vandaag nog in!

 69,00