E-learning Gesprekstechnieken Jeugdconsulent

 69,00
3 uur
Jeugd- en gezinsprofessionals
SKJ

De e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ richt zich op het voeren van gesprekken, wat een belangrijke vaardigheid is voor Jeugdconsulenten. Wil je meer leren over de verschillende gesprekstechnieken die je kunt toepassen in je werk als Jeugdconsulent? Of wil je je gespreksvaardigheden verbeteren? Dan is deze e-learning iets voor jou!

Als Jeugdconsulent is het belangrijk om kennis te hebben van wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of oplossingen. Maar hoe pas je deze kennis effectief toe in je dagelijkse contact met de jeugdige en het gezin? In de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ oefenen we hiermee. We bespreken niet alleen het keukentafelgesprek, maar richten ons vooral op jouw persoonlijke vaardigheden om dit gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met jeugdigen en hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Na het volgen van de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ ben je in staat om:

  • De theoretische kennis van gespreksstructuren en conflicten toe te passen;
  • Bewust te zijn van de oorzaken van een conflict;
  • Je eigen gedrag te herkennen en aan te passen tijdens tegenstellingen en conflicten;
  • Gesprekstechnieken in te zetten om te de-escaleren en het gesprek functioneel te houden;
  • Effectief te communiceren tijdens het gesprek met de jeugdige;
  • De eigen kracht van de jeugdige aan te spreken tijdens het gesprek.

Deze e-learning is geschikt voor zowel beginnende als ervaren jeugdconsulenten en andere geïnteresseerden die meer willen leren over gesprekstechnieken.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

Voor de e-learning ‘Gesprekstechnieken jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Kennisabonnement online leerplatform

Het online leerplatform biedt professionals die met kinderen en jongeren werken toegang tot actuele e-learnings en webinars, variërend van persoonlijke ontwikkeling tot vakinhoudelijke modules. Ontwikkeld door vakspecialisten, helpt het platform je kennis en vaardigheden te versterken.

Training Kort en Compleet Rapporteren

Als jeugdprofessional rapporteer je dagelijks over de gang van zaken en ontwikkelingen met jouw cliënten. Om dit voor jouw collega's en voor jezelf op een later moment zo duidelijk mogelijk te hebben, is het belangrijk kort, duidelijk en compleet te rapporteren. Hoe je dat doet leer je in deze training!

Online Basistraining werken met het Vlaggensysteem

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. De methodiek is ontwikkeld door het Belgische Sensoa in samenwerking met Movisie. In het Vlaggensysteem wordt seksueel gedrag van kinderen en jongeren gekoppeld aan zes criteria (wederzijdse toestemming, vrijwilligheid, gelijkwaardigheid, ontwikkeling, context en zelfrespect) en vier gekleurde vlaggen (van groen, gezond gedrag, tot zwart, zwaar grensoverschrijdend gedrag). Tijdens de training wordt kennis over de seksuele ontwikkeling gedeeld en besteden we aandacht aan waarden en normen rond het thema seksualiteit. We gaan aan de hand van casuïstiek oefenen om de criteria uit het Vlaggensysteem toe te passen, zodat je na de training de methodiek kan gebruiken in je eigen werk of opvoeding.