Gespreksvoering bij lastige gesprekken

Landelijk
1 dag
 475,00 Excl. BTW
 574,75 Incl. BTW

Moeilijke gesprekken horen bij het werk. Je wil de samenwerkingsrelatie met de ouders goed houden én je wil de boodschap helder en duidelijk brengen. Maar hoe doe je dat?

De training Gespreksvoering bij lastige gesprekken gaat over het effectief voeren van lastige en belangrijke gesprekken waarbij de kans groot is dat de emoties hoog oplopen, waar je lijnrecht tegenover elkaar kan komen te staan of een discussie moet voeren, omdat er veel op het spel staat. Meestal zijn dat ook de gesprekken die vermeden worden. Die niet gevoerd worden om de boel niet op de spits te drijven. Met als gevolg dat juist niet op tafel komt wat wel besproken moet worden. In deze training staan we stil hoe je deze gesprekken wél kan voeren, zodat er ruimte voor beweging komt. Na deze training krijg je er gewoon zin in om dit type gesprek aan te gaan!

Deze training is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het Sociaal Domein, de jeugdzorg, sociale wijkteams, begeleiders en coaches.

Instapvoorwaarden
Aangezien deze training op hbo-niveau wordt gegeven, vragen wij een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau. Kennis over basis gesprekstechnieken is vereist.

Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Nationale Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? In dat geval bieden onze kennispakketten een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

De training bestaat uit het volgende programma:

 • Kennismaking
 • Theorie over gespreksvoering op het scherpst van de snede, met een sterke koppeling naar de praktijk
 • Diverse oefeningen waarin we gezamenlijk werken aan vaardigheden die je direct in de praktijk kan toepassen, bijv. de oefening “leren kijken”
 • Koppeling van de opgedane kennis naar de praktijk
 • Afronding

Mareille Boor beschikt over jarenlange ervaring in de jeugdzorg en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkelt als begeleidingskundige en biedt ze trainingen, workshops, (team)coaching en supervisie. Mareille nodigt je uit om stappen te maken, zal je prikkelen en laat je ervarend leren.

Leerdoelen:

 • Je leert een gesprek voor te bereiden waar veel op het spel staat zonder het gesprek dicht te timmeren.
 • Je leert emoties te signaleren en woede, frustratie en irritatie bespreekbaar te maken en het om te zetten naar een krachtige dialoog.
 • Je leert de werking van het brein als emoties oplopen.
 • Je leert hoe je zorgt voor een veilige omgeving waarin alles bespreekbaar is.
 • Je leert hoe je met overtuiging spreekt zonder de ander (van jouw gelijk) te moeten overtuigen.

Leeruitkomsten:

Na het volgen van deze training voel jij je meer handelingsbekwaam bij de gesprekken die je (misschien wel) liever uit de weg gaat. Je begrijpt beter wat er gebeurt in een gesprek, ontwikkelt hier een scherper oog voor en je ben in staat om ter plekke te reflecteren op je eigen handelen en dit (zo nodig) aanpassen. Ook ben je in staat het dialoog aan te gaan in plaats van mensen te overtuigen.

 

De studiebelasting voor deze training is een lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

 • Kosten: € 574,75 inclusief BTW
 • Koffie/thee, lunch en studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
 • Deelnemers ontvangen na het volgen van de training een bewijs van deelname
 • Deze training is door het SKJ geaccrediteerd met 6.50 punten in de categorie formeel leren

Deze training is opgenomen in het STAP-register, waardoor je deze training kunt volgen met de STAP-subsidie. Ben je werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds.

Informatie of advies nodig over een opleiding?

085 – 401 83 65

Schrijf je vandaag nog in!

 574,75