Met het oog op de

Toekomst

11 nov 2019 09:00
Meppel
Kosten €1099 excl. BTW
Inschrijven
Ageeth Vanderveen: Gedragswetenschapper bij Jeugdprofessionals Nederland

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij de samenwerking plaatsvindt in een constante groep deelnemers uit hetzelfde werkveld. je samen werkt met collega’s uit het werkveld. Bij aanvang van het traject formuleert  iedere deelnemer een leervraag leervragen, welke als een rode draad door het intervisietraject loopt.

Bij intervisie staat het leren van en reflecteren op de praktijk centraal. Deelnemers brengen knelpunten, geen komma waar ze in de praktijk tegen aan lopen, in. Intervisie is gericht op het formuleren van reflectieve vragen aan elkaar. Geen tips en kant en klare oplossingen, maar het activeren van het oplossend vermogen en het analyseren van werk gerelateerde knelpunten van de deelnemers met het doel het zelfoplossend vermogen van de inbrenger te vergroten.

Het intervisie traject is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals.

Intervisie wordt aangeboden in een groep van vier tot zes deelnemers. Voor iedere intervisiebijeenkomst beschrijf je een case/praktijksituatie waarin je vragen hebt bij jouw rol. Tijdens de bijeenkomst worden een aantal cases behandeld.

Het intervisietraject start met een startsessie. Daarnaast omvat het traject 12 bijeenkomsten van 2 uur. Er geldt een aanwezigheidsplicht van 100%.

Studiebelasting
De studiebelasting voor het intervisietraject bedraagt in totaal 24 uur.

Certificering
Wanneer u het intervisietraject heeft afgerond ontvangt u een bewijs van deelname van Jeugdprofessionals Nederland.

Kosten
De kosten voor het gehele intervisie-traject van 12 bijeenkomsten à 2 uur bedragen €1.099,- exclusief btw per persoon.

Accreditatie
In totaal kunt u voor het supervisie-traject 24 punten opvoeren onder “reflectie” in uw portfolio bij het SKJ.

 

Inschrijven