Masterclass Een verdiepende kijk op hechting

 299,00

De masterclass van 1 oktober 2024 is speciaal voor jeugd- en gezinsprofessionals en gedragswetenschappers met een specifieke interesse in (problematische) gehechtheid. De masterclass is hét event voor jeugdprofessionals om nieuwe kennis op te doen en je te verdiepen in één specifiek onderwerp. Je volgt een masterclass die wordt geven door twee verschillende deskundigen, die beide een andere kant van het onderwerp uitlichten.

Naast dat jij je tijdens de masterclass verdiept in één onderwerp, krijg jij ook de mogelijkheid om te netwerken. Onder het genot van een volledig verzorgde lunch kan je netwerken met collega’s uit jouw regio. Met de masterclass behaal jij op een leerzame manier jouw SKJ- en/of NVO-punten.

✔️ Verdiep je in een onderwerp die aansluiten op jouw werk in de praktijk;
✔️ Leer van ervaren deskundigen;
✔️ Wissel kennis en ervaring uit met collega’s;
✔️ Behaal 3 SKJ en/ of NVO-punten in één halve dag.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Marianne de Wolff

Marianne de Wolff is opgeleid als gezinspedagoog en gepromoveerd op een meta-analyse naar gehechtheidsrelaties aan de Leidse universiteit. Na enkele jaren gewerkt te hebben als docent pedagogiek bij deze universiteit is ze in 2008 overgestapt naar TNO Child Health. Hier houdt ze zich onder andere bezig met de ontwikkeling van richtlijnen voor professionals, zoals de richtlijn Problematische Gehechtheid voor de jeugdhulpverlening en de JGZ Richtlijn Ouder-kind relatie. Verder is Marianne betrokken bij diverse onderzoeksprojecten op het gebied van gehechtheid en en psychosociale problemen, zoals een validatiestudie van de Lijst Signalen Verstoorde Gehechtheid (LSVG). Begin 2024 gaan zij en collega’s starten met een vijfjarig onderzoeksproject naar de invloed van stress in de eerste 1000 dagen (HEALS Applied). Dit onderzoek zal in een groot consortium met diverse universiteiten worden uitgevoerd.

Baukje de Jong

Baukje de Jong is werkzaam als orthopedagoog en regiebehandelaar met veel ervaring met mensen die te maken hebben met psychiatrische problematiek. Vanuit deze rol heeft zij ervaring met diverse thema’s zoals LVB, gehechtheid, systemisch werken, seksualiteit en sociaal-emotionele ontwikkeling. Baukje draagt graag haar kennis en deskundigheid over doormiddel van intervisie, deskundigheidsbevordering en het trainen van professionals in de diverse thema’s.

Marianne de Wolff zal ingaan op de volgende punten:

  • Een grondige kijk op het continuüm veilig – onveilig met betrekking tot hechting
  • Verschijningsvormen van hechting op diverse leeftijden
  • Nieuwste inzichten op het gebied van bespreken en signaleren van gehechtheidsproblemen
  • Kennismaking met twee nieuwe signaleringsinstrumenten
  • Interventie en behandeling van gehechtheidsproblemen aan de hand van het stappenplan ‘bespreken Ouder-Kind relatie’ uit de JGZ richtlijn Ouder-Kind relatie

Baukje de Jong vertelt over:

  • De relatie tussen de hechting van de ouder en die van het kind
  • Generationele overdracht van hechting
  • Hoe overdracht van hechting er per hechtingsstijl uitziet
  • Handvatten om in je dagelijkse werk rekening te houden met de generationele overdracht van hechting
  • Het belang van bewustzijn over generationele overdracht van hechting als professional

09:00-09:30 – Inloop

09:30-11:00 – Eerste helft masterclass door Marianne de Wolff

11:00-11:30 – Pauze

11:30-13:00 – Tweede helft masterclass door Baukje de Jong

13:00-14:00 – Afsluitende netwerklunch

Na deze masterclass:

Ben jij geïnformeerd over de nieuwste inzichten op het gebied van het bespreken en signaleren van gehechtheidsproblemen, door middel van twee nieuwe signaleringsinstrumenten: de LSVG en de ARI CP. Daarnaast ben jij op de hoogte van het stappenplan ‘bespreken Ouder- Kind relatie’ uit de JGZ Richtlijn Ouder-kind relatie (NCJ, 2021) en beschik je over up-to-date kennis over de vernieuwde richtlijn ‘Problematische gehechtheid’.

Ook heb je een beter beeld van de intergenerationele rol van gehechtheid en heb je een dieper inzicht in de relatie tussen de hechting van een ouder en de hechting van een kind. Bovendien beschik je na het volgen van deze masterclass over een vergroot bewustzijn van de rol van generationele overdracht van hechting en beschik je over handvatten om dit mee te nemen in de dagelijkse praktijk.

Kortom: je vergroot je kennis van het thema, zowel theoretisch als praktisch, de daarbij behorende werkethiek en vaardigheden en wordt gestimuleerd tot reflectief vermogen als professional.

De studiebelasting voor deze training is één halve dag. De masterclass start om 09:00 uur en eindigt om 14:00 uur.

  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie, thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen
  • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
  • Voor deze masterclass is de accreditatie aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/NVO Orthopedagoog-Generalist in de categorie K&J/OG Herregistratie voor 3 punten.

De kosten voor de masterclass bedragen € 299,-.