Kennisdag Trauma

Zwolle
19 november 2024
 329,00
Divers

Deze Kennisdag op 19 november 2024 is speciaal voor jeugd- en gezinsprofessionals en gedragswetenschappers met een specifieke interesse in trauma of hechting. Deze Kennisdag biedt de mogelijk om nieuwe kennis op te doen en je te verdiepen in één specifiek onderwerp. Je volgt een programma die wordt gegeven door echte deskundigen, die met de hele groep het thema induikt. Tijdens deze Kennisdag leggen wij de focus op theorie en praktijk, daarom volg jij in de ochtend een theoretische training. In de middag pas jij deze theorie toe tijdens de praktische training in het door jouw gekozen onderwerp.

Naast dat jij je tijdens deze dag verdiept in één onderwerp, krijg jij ook de mogelijkheid om te netwerken. Onder het genot van een volledig verzorgde lunch kan je netwerken met collega’s uit jouw regio. Met deze Kennisdag behaal jij op een leerzame manier jouw SKJ- en/of NVO-punten.

✔️ Verdiep je in één onderwerp dat aansluit op jouw werk in de praktijk;
✔️ Leer van ervaren deskundigen;
✔️ Wissel kennis en ervaring uit met collega’s;
✔️ Behaal 5 SKJ en/ of NVO-punten in één dag.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Kennisdag Trauma 19 november 2024
Ticket Kennisdag Trauma – 19 november 2024
329,00
Onbeperkt

Julia Bala

Dr. Julia Bala is psycholoog, gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van getraumatiseerde vluchtelingenkinderen en -gezinnen. Tijdens haar werk bij Centrum’ 45/ ARQ National Psychotrama Centrum en Stichting Pharos, heeft ze therapeutische interventies en programma’s ontwikkeld, waarin de gevolgen van trauma  en migratie op gezin, ouderschap en ouder -kind relatie centraal staan. Ze heeft haar kennis en ervaringen in individuele-, gezins- en meergezinsbehandeling en preventie vele jaren gedeeld in  lezingen, workshops, cursussen en publicaties.

Haar huidige werk als zelfstandig consultant is gericht op ontwikkeling en implementatie van preventieve projecten voor vluchtelingen ouders en gezinnen. Ze geeft trainingen, consultaties en publiceert over haar aandachtsgebieden: de relationele en intergenerationele gevolgen van trauma, de impact van trauma en migratie op ouderschap en ontwikkeling van kinderen, meergezinspreventieve interventies voor bevordering van positief ouderschap en veerkracht.

Julia Bala zal ingaan op de volgende punten:

  • Verdiepen van kennis in relationele en intergenerationele gevolgen van trauma
  • Verrijken van inzichten in gezinscoping en adaptatie na traumatische ervaringen
  • Uitbreiden van de mogelijkheden om de gezinsveerkracht te verkennen en versterken
  • Trauma sensitieve gezinsinterventies in eigen praktijk kunnen integreren

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:45 – Eerste helft training 1

10:45-11:00 – Pauze

11:00-12:15 – Tweede helft training 1

12:15-12:45 – Lunchpauze op het netwerkplein

12:45-14:00 – Eerste helft training 2

14:00-14:15 – Pauze

14:15-15:30 – Tweede helft training 1

15:30 – Afsluitende netwerkborrel

Kortom: je vergroot je kennis van het thema, zowel theoretisch als praktisch, de daarbij behorende werkethiek en vaardigheden en wordt gestimuleerd tot reflectief vermogen als professional.

De studiebelasting voor deze training is één dag. De masterclass start om 09:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie, thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen
  • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
  • Voor deze Kennisdag is de accreditatie aangevraagd bij het SKJ en het Accreditatiebureau Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/NVO Orthopedagoog-Generalist in de categorie K&J/OG Herregistratie voor 5 punten.

De kosten voor de masterclass bedragen € 329,-.

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over de Kennisdag? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via
Detachering voor werkgevers

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.

Samenwerking gezinshuis en jeugdbescherming

Als gezinshuisouder heb je regelmatig te maken met een jeugdbeschermer, wanneer de jeugdige gedwongen of ongedwongen geplaatst is en onder toezicht of voogdij staat van een Gecertificeerde Instelling. Beide spelen jullie allebei een belangrijke rol in de zorg voor en het toezicht op de jeugdige. Omdat jullie dit beiden vanuit een andere rol doen ontstaat er soms onbegrip en/of frictie. Hoe ga je hiermee om? En hoe kom je samen tot een resultaat dat het beste is voor de jeugdige? Ook als er geen frictie is, is het belangrijk aandacht te hebben voor een goede samenwerking. Dit alles wordt behandeld in deze training.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Afwegingskader in verordening

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 5 juli 2024 ging Wim Peters in op het afwegingskader in de verordening.