Masterclass 19 november 2024 – Een verdiepende kijk op trauma

Zwolle
Halve dag
SKJ-punten: 3
 299,00 Excl. BTW
 299,00 Incl. BTW

De masterclass van 19 november 2024 is speciaal voor jeugd- en gezinsprofessionals en gedragswetenschappers met een specifieke interesse in trauma. De masterclass is hét event voor jeugdprofessionals om nieuwe kennis op te doen en je te verdiepen in één specifiek onderwerp. Je volgt een masterclass die wordt gegeven door een echte deskundige, die met de hele groep de diepte induikt op in één thema.

Naast dat jij je tijdens de masterclass verdiept in één onderwerp, krijg jij ook de mogelijkheid om te netwerken. Onder het genot van een volledig verzorgde lunch kan je netwerken met collega’s uit jouw regio. Met de masterclass behaal jij op een leerzame manier jouw SKJ- en/of NVO-punten.

✔️ Verdiep je in een onderwerp die aansluiten op jouw werk in de praktijk;
✔️ Leer van ervaren deskundigen;
✔️ Wissel kennis en ervaring uit met collega’s;
✔️ Behaal 3 SKJ en/ of NVO-punten in één halve dag.

 299,00

Julia Bala

Dr. Julia Bala is psycholoog, gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van getraumatiseerde vluchtelingenkinderen en -gezinnen. Tijdens haar werk bij Centrum’ 45/ ARQ National Psychotrama Centrum en Stichting Pharos, heeft ze therapeutische interventies en programma’s ontwikkeld, waarin de gevolgen van trauma  en migratie op gezin, ouderschap en ouder -kind relatie centraal staan. Ze heeft haar kennis en ervaringen in individuele-, gezins- en meergezinsbehandeling en preventie vele jaren gedeeld in  lezingen, workshops, cursussen en publicaties.

Haar huidige werk als zelfstandig consultant is gericht op ontwikkeling en implementatie van preventieve projecten voor vluchtelingen ouders en gezinnen. Ze geeft trainingen, consultaties en publiceert over haar aandachtsgebieden: de relationele en intergenerationele gevolgen van trauma, de impact van trauma en migratie op ouderschap en ontwikkeling van kinderen, meergezinspreventieve interventies voor bevordering van positief ouderschap en veerkracht.

Ingrijpende ervaringen die het gezin als geheel of gezinsleden afzonderlijk meemaken, hebben gevolgen op de gezinsdynamiek, het ouderschap, de ouder-kind relaties en voor de ontwikkeling van de kinderen. Veel gezinnen slagen er desondanks in om succesvol met traumatiserende ervaringen om te gaan, andere echter blijven langdurig, met ongewenste gevolgen worstelen, soms gedurende meerdere generaties.

Welke posttraumatische gezinsprocessen bevorderen of belemmeren het herstel? Wat zijn de relationele gevolgen van psychotrauma? Hoe worden trauma’s “overgedragen” naar de volgende generaties?

Conceptuele modellen en recente onderzoeken helpen om de gezinsadaptatie na traumatische ervaringen  en het complexe mechanisme van intergenerationele traumatisering steeds beter te begrijpen. Deze inzichten openen vervolgens mogelijkheden voor gerichte gezinsinterventies om de  relationele gevolgen van traumatische ervaringen en de cirkel van intergenerationele traumatisering te beperken en de veerkracht van gezinnen te versterken.

09:00-09:30 – Inloop

09:30-11:00 – Eerste helft masterclass

11:00-11:30 – Pauze

11:30-13:00 – Tweede helft masterclass

13:00-14:00 – Afsluitende netwerklunch

Na deze masterclass:

  • Heb jij verdiepende kennis van relationele en intergenerationele gevolgen van trauma
  • Zijn jouw inzichten in gezinscoping  en adaptatie na traumatische ervaringen verrijkt
  • Heb jij de mogelijkheden om de gezinsveerkracht te verkennen en versterken uit te breiden
  • Kan jij trauma sensitieve gezinsinterventies in eigen praktijk integreren

Kortom: je vergroot je kennis van het thema, zowel theoretisch als praktisch, de daarbij behorende werkethiek en vaardigheden en wordt gestimuleerd tot reflectief vermogen als professional.

De studiebelasting voor deze training is één halve dag. De masterclass start om 09:00 uur en eindigt om 14:00 uur.

  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie, thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen
  • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
  • Voor deze masterclass is de accreditatie aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP/NVO Orthopedagoog-Generalist in de categorie K&J/OG Herregistratie voor 3 punten.

De kosten voor de masterclass bedragen € 299,-.