Masterclass 29 mei 2024 – Beschermd Wonen

Nuland
Halve dag
 349,00 Excl. BTW
 349,00 Incl. BTW

Op 29 mei staat onze Masterclass Beschermd Wonen gepland! Het voorbereiden op het woonbeginsel is een cruciale stap voor veel gemeenten. Lokale autoriteiten zijn nu druk bezig met het organiseren van indicaties voor beschermd wonen. Zowel beginnende als ervaren consulenten komen voor diverse uitdagingen te staan, zoals de landelijke toegang, toelatingscriteria en verschillende woonvormen.

Het is van essentieel belang dat consulenten regelmatig bijgeschoold worden. Daarom bieden wij de Masterclass Beschermd Wonen aan, waarin alle aspecten van beschermd wonen uitgebreid worden behandeld. Deze Masterclass is speciaal ontworpen om consulenten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en om hen te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden.

Ben je op zoek naar een manier om je kennis over beschermd wonen up-to-date te houden? Wil je meer weten over de laatste actualiteiten en richtlijnen met betrekking tot beschermd wonen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze Masterclass in Nuland. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van alles wat je moet weten over beschermd wonen!

 349,00

Eudice Jozephia

De interactieve Masterclass wordt geleid door Eudice Jozephia, een professional met meer dan 15 jaar ervaring in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Eudice heeft een achtergrond als Wmo-consulent en werkt al 8 jaar als juridisch kwaliteitsmedewerker binnen de Wmo. Haar uitgebreide kennis van de Wmo, met specifieke expertise in beschermd wonen, stelt haar in staat om de nodige kennis over dit onderwerp op een uitstekende manier over te brengen.

Tijdens de masterclass wordt aan de hand van verschillende casestudies en juridische uitspraken diepgaand ingegaan op het proces van indicatiestelling voor beschermd wonen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Definitie van beschermd wonen;
  • Toegang tot beschermd wonen op nationaal niveau;
  • Verschillende zorgprofielen en woontypen;
  • Indicatiestelling voor beschermd wonen;
  • Toelatingscriteria;
  • Doelgroepen voor beschermd wonen, inclusief verslavingszorg;
  • Afstemming met de Wlz GGZ wonen;
  • Toekomstige wijzigingen en ontwikkelingen.

Voor wie?

Deze masterclass is ontworpen voor consulenten die zich bezighouden met het indiceren van beschermd wonen, evenals voor degenen die in de nabije toekomst met deze taak belast zullen worden, inclusief beleidsmedewerkers en kwaliteitsmedewerkers.

12:30 – 13.15 uur –  Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een goedverzorgde lunch.

13:15 uur – Start Masterclass

14:45 – 15:15 uur – Pauze en het bezoeken van diverse stands

15:15 – 16:45 uur – Vervolg Masterclass

16:45 uur – Afsluitende (netwerk)borrel

Wat heb je na afloop van de Masterclass geleerd?
De Masterclass behandelt de methoden voor methodisch onderzoek in het kader van beschermd wonen, de belangrijke aandachtspunten bij indicatiestelling voor beschermd wonen, en effectieve benaderingen voor het omgaan met de doelgroep van beschermd wonen.

Locatie

De Masterclass vindt plaats in het Van der Valk hotel in Nuland (Regio Den Bosch).

Adres: Rijksweg 25, 5391 LH Nuland.

Parkeren kan gratis bij Van der Valk hotel Nuland.