Met het oog op de

Toekomst

Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Hanneke Scheper

Hanneke scheper is werkzaam als generalist binnen een sociaal wijkteam in Amersfoort, waar zij zich door haar specialisme voornamelijk richt op vragen met betrekking tot jeugd.

Tevens is zij trainer en coach voor personen met een (vermoeden van) Autisme Spectrum Stoornis en zijn/haar omgeving. Hanneke heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van kinderen, jongeren en volwassenen met ASS en hun directe omgeving, zoals het gezin, familie, partner(s) of onderwijs bij uiteenlopende hulpvragen. Daarnaast heeft zij zelf diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waardoor zij theorie en praktijk goed met elkaar weet te verbinden. Zij werkt het liefst samen met een ervaringsdeskundige.

Hanneke weet Jeugdprofessionals te inspireren en uit te dagen, zodat zij de tips en vaardigheden direct in de praktijk weten toe te passen.

Vriendschapsrelaties ontwikkelen en onderhouden is voor personen met ASS niet vanzelfsprekend, terwijl de wens er veelal wel is.

Hoe komt het dat relaties lastig zijn voor mensen met ASS, hoe besteed je aandacht aan het verhelderen van het vriendschapsconcept? En welke vaardigheden kan de persoon met ASS ontwikkelen en leren? Wat kunt u als professional hieraan bijdragen?

In deze interactieve training wordt de theorie vertaald naar de dagelijkse praktijk. Uw praktijk, waarin we oefenen en waar u de volgende werkdag met uw cliënt met ASS mee aan de slag kunt.

De training is zowel geschikt voor mensen die werkzaam zijn als jeugdconsulent binnen het sociaal domein als voor ambulant begeleiders werkzaam bij een zorgaanbieder.

Niveau
De opleiding wordt op hbo-niveau gegeven.

 

De volgende onderwerpen komen tijdens deze training aan bod:

 • Basiskennis Autisme Spectrum Stoornis
 • Oorzaken van moeizame vriendschapsrelaties
 • De ontwikkeling van vriendschapsrelaties
 • Verhelderen vriendschapsconcept
 • De alledaagse praktijk
 • Aanleren van vaardigheden
 • Praktisch oefenen

Na afloop van de training:

 • Kent u de kenmerken en theorieën van de autisme spectrum stoornis
 • Kent u de oorzaken van moeizame vriendschapsrelaties van mensen met ASS
 • Kent u het vriendschapsconcept en weet u hoe u dit kunt inzetten bij en met de cliënt
 • Weet u hoe u iemand met ASS kunt ondersteunen in het aanleren van vriendschapsvaardigheden, waardoor relaties verbeteren
 • Kent u dagelijkse tools om toe te passen in de praktijk

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag. Lesdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl. BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u de training heeft gevolgd ontvangt u een bewijs van deelname van Jeugdprofessionals Nederland.

Niveau
Voor deze training vragen wij een vooropleiding op hbo-niveau, aangezien de training op dit niveau wordt aangeboden.

Accreditatie
De training autisme., vriendschap en relatie is door het SKJ geaccrediteerd met 8,75 punten in de categorie formeel leren.

Beveelt u de training aan bij anderen? Waarom wel/ niet?
Ja, het is een verruiming van kennis. Het opent je ogen binnen je eigen werk.

Beveelt u de training aan bij anderen? Waarom wel/ niet?
Ja. Het is een goede afwisseling tussen de theorie en de praktijk. Door de leuke en informatie training en ervaringsoefeningen heb ik meer inzichten gekregen.

Beveelt u de training aan bij anderen? Waarom wel/ niet?
Het is een training waar je zeker wat aan hebt als met de doelgroep te maken hebt. Je krijgt ook een andere kijk op mensen met autisme, zodat je ze beter kan begrijpen. Ik heb hier zeker wat aan in mijn werk!

Beveelt u de training aan bij anderen? Waarom wel/ niet?
Ja, het is een praktisch toepasbaar.

 

 

 

Inschrijven