Met het oog op de

Toekomst

8 nov 2021 09:00
Amersfoort
Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Angélique Dusink

Sinds begin 2011 ben ik samen met mijn partner, zoon en dochter crisispleeggezin binnen 2 gecertificeerde pleegzorgorganisaties. We hebben met ons gezin medio 2018 de overstap gemaakt naar zelfstandig gezinshuis. Binnen de pleegzorg ben ik nog steeds actief betrokken door mijn deelname aan verschillende werkgroepen. Daarnaast ben ik actief lid bij een landelijke pleegouderraad als vicevoorzitter.

Mijn specialisme is dan ook pleegzorg en gezinshuiszorg. Daarnaast ben ik werkzaam als gezinscoach en richt ik mij op gezinnen waarbij een uithuisplaatsing van één of meerdere minderjarige kinderen dreigt. Ook ondersteun ik bij het terugplaatsen van het uithuisgeplaatste kind in het eigen biologische netwerk.

Wanneer een kind uit huis geplaatst wordt zijn er diverse belanghebbenden. Voor u als jeugd- en gezinsprofessional is het van belang om in kaart te kunnen brengen wie deze directe- en wie de indirecte stakeholders van het (minderjarige) uithuisgeplaatste kind zijn.

In deze training krijgt u meer kennis over de stakeholders en hun taken. U krijgt overzicht in de samenwerkingen tussen de diverse stakeholders en weet wie binnen het traject de regie voert. U leert overzicht te houden of te creëren en de samenwerking te zoeken met de stakeholders van het kind om een samenwerking tussen het kind, het biologische netwerk en de professional te bevorderen.

Daarnaast weet u na afloop van de training een stakeholderssysteem te realiseren wanneer er geen (werkend), of een slecht werkend stakeholderssysteem rondom het uithuisgeplaatste kind is. U heeft handvatten gekregen om de regie te verkrijgen of te behouden, of juist afstand te nemen.

 

 

 

De training is geschikt voor mensen die werkzaam zijn als jeugdprofessional.

Niveau
De opleiding wordt op hbo-niveau gegeven.

Tijdens de training komende volgende onderwerpen aan bod:

  • Wie zijn de stakeholders
  • Wat zijn de taken van de stakeholders
  • Hoe kun je de regie houden en/of pakken als professional

U leert samenwerken en overzicht te behouden of juist overzicht te krijgen over de stakeholders van het uithuisgeplaatste kind. Hierdoor zal het uithuisgeplaatste kind en zijn biologische netwerk meer samenwerken met de jeugd- en gezinsprofessional. Dit heeft voor elke stakeholder een positief effect, ook op werkplezier en kosten.

U heeft handvatten gekregen om de regie te behouden of juist afstand te nemen.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag. Lesdagen starten om 9.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl. BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u de training heeft gevolgd ontvangt u een Certificaat van Jeugdprofessionals Nederland.

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door het SKJ met 6.75 punten in de categorie formeel leren.

Niveau
Voor deze training vragen wij een vooropleiding op hbo-niveau

 

 

Inschrijven