Met het oog op de

Toekomst

Kosten €450 excl. BTW
Locatie: op aanvraag
Inschrijven
Angélique Dusink

Sinds begin 2011 ben ik samen met mijn partner, zoon en dochter crisispleeggezin binnen 2 gecertificeerde pleegzorgorganisaties. We hebben met ons gezin medio 2018 de overstap gemaakt naar zelfstandig gezinshuis. Binnen de pleegzorg ben ik nog steeds actief betrokken doordat ik deelneem aan verschillende werkgroepen en ik ben een actief lid bij een landelijke pleegouderraad als vicevoorzitter.

Mijn specialisme is dan ook pleegzorg en gezinshuiszorg. Daarnaast ben ik werkzaam als gezinscoach en richt ik mij op gezinnen waarbij een uithuisplaatsing van één of meerdere minderjarige kinderen dreigt. Of dat het uithuisgeplaatste kind teruggeplaatst wordt in het eigen biologische netwerk.

Bij deze training wordt je meegenomen binnen het stakeholderssysteem rond het uithuisgeplaatste minderjarige kind. Wie zijn de stakeholders rondom het uitgeplaatste minderjarige kind zowel direct als indirect. Wie werkt met wie samen, wie heeft de regie? Maar ook wat als er geen werkend of een slecht werkend stakeholderssysteem rond het uithuisgeplaatste is, hoe kun je als professional dit dan wel realiseren voor het desbetreffende kind ?

Leerdoelen van de training

  • Wie zijn de stakeholders
  • Wat zijn de taken van de stakeholders
  • Hoe kun je de regie houden en/of pakken als professional

De training is geschikt voor mensen die werkzaam zijn als jeugdprofessional.

Niveau
De opleiding wordt op hbo-niveau gegeven.

Vooropleiding
Een hbo-opleiding is een vereiste.

Leerdoelen van de training

  • Wie zijn de stakeholders
  • Wat zijn de taken van de stakeholders
  • Hoe kun je de regie houden en/of pakken als professional

U leert samenwerken en overzicht te behouden of juist overzicht te krijgen over de stakeholders van het uithuisgeplaatste kind. Hierdoor zal het uithuisgeplaatste kind en zijn biologische netwerk meer samenwerken met de professional. Dit heeft voor elke stakeholder een positief effect op werkplezier en kosten.

U heeft handvatten gekregen om de regie te behouden of juist afstand te nemen.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl. BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u de training heeft gevolgd ontvangt u een Certificaat van Jeugdprofessionals Nederland.

Niveau
Voor deze training vragen wij een vooropleiding op hbo-niveau

 

 

Inschrijven