Met het oog op de

Toekomst

Kosten €850 excl. BTW
Inschrijven
Sharon Jongsma

Sharon Jongsma heeft de afgelopen jaren vanuit verschillende functies als trainer/coach voor de hulpverlening, Wmo consulent, Multi probleem gezinscoach en pedagogisch medewerker binnen verschillende gemeenten en welzijnsorganisaties kunnen werken. Zo heeft zij, naast de uitvoering, meegedacht over ontwikkelingen binnen het sociaal domein en het implementeren van de visie van de kanteling. Daarnaast geeft Sharon communicatietrainingen en is ze docent. Haar focus ligt op het opleiden van Wmo consulenten, jeugdconsulenten, beleidsmedewerkers en callcentermedewerkers. Het signaleren van kinder- en ouderenmishandeling, huiselijk geweld en de meldcode zijn voor haar belangrijke onderwerpen.

Deze training bestaat uit twee lesdagen. Tijdens de eerste trainingsdag wordt besproken wat uw verantwoordelijkheden zijn bij het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. Daarnaast wordt de Meldcode besproken en de mogelijkheden bij het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. Tijdens de tweede trainingsdag leert u alles over gespreksvoering bij vermoeden van huiselijk geweld en kindermishandeling, over Jeugdbescherming en Jeugdreclassering en tot slot hoe u een verzoek tot onderzoek schrijft.

 

Deze training is bedoeld voor beginnend Jeugd consulenten, ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Jeugd consulent, casemanagers Jeugd en/of medewerkers van sociale (wijk)teams die zich bezighouden met de uitvoering van de Jeugdwet.

Niveau
hbo

 

De volgende onderwerpen komen tijdens deze training aan bod:

 • Signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. En hoe zie ik mijn verantwoordelijkheden bij het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld?
 • De meldcode. Wat houdt de meldcode in? Wat zijn mijn mogelijkheden bij het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld?
 • Gespreksvoering bij vermoeden van huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. Wat is het doel van de Jeugdbescherming en de jeugdreclassering? Wanneer worden de jeugdbescherming en jeugdreclassering ingezet?
 • Wat houdt een verzoek tot onderzoek in? Hoe schrijf je een verzoek tot onderzoek?

Na afloop van deze training:

 • Kent u de signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Heeft u kennis van de Meldcode
 • Kent u uw mogelijkheden bij kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Heeft u kennis van gespreksvoering bij het vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling
 • Weet u wanneer de Jeugdbescherming en Jeugdreclassering ingezet worden
 • Weet u hoe u een verzoek tot onderzoek schrijft

Online leeromgeving
Wanneer u zich aanmeldt voor deze training, krijgt u toegang tot de online leeromgeving. Op de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U stroomt in bij een bestaande lesgroep.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 2 dagen. Lesdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Investering
Voor deze tweedaagse training, inclusief lunch en studiemateriaal, betaalt u € 850,- excl. BTW. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft doorlopen, ontvangt u een bewijs van deelname van Jeugdprofessionals Nederland.

Niveau
Hbo werk- en denkniveau is vereist.

Accreditatie
Deze training is  door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) geaccrediteerd met 12.00 punten in de categorie formeel leren.

Inschrijven