Met het oog op de

Toekomst

16 sep 2021 09:00
Meppel
Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Nicole Evers

Nicole Evers is teamcoach, trainer en (jeugd)zorgprofessional. Ze is ervaren in het werken met jongeren en jong volwassenen, zowel met als zonder beperking. Ze kent het vak en de dynamiek van begeleiding en behandelen als geen ander. Door deze ervaring en opgedane kennis in het veld kan zij anderen trainen op interactieve wijze waarbij jij als professional centraal staat.

Mensen met een licht verstandelijke beperking worden vaak overschat doordat hun verbale en performale IQ niet in balans is. Met andere woorden, zij zijn vaak in staat anderen te laten denken dat ze zaken onder controle hebben, geen moeilijkheden ervaren en de wereld om hen heen te begrijpen.

Wanneer zij woorden echter moeten omzetten in daden, kan hun beperking om de hoek komen kijken. Hulp vragen staat misschien gelijk aan toegeven dat je het niet kan, waardoor eventuele problemen nog groter kunnen worden. De juiste benadering door jou als professional kan werkelijk helpen en ondersteunen waardoor mensen zich kunnen ontwikkelen.

Een licht verstandelijke beperking is meer of minder dan alleen een IQ. Er zijn mensen met een LVB die zich prima redden in de maatschappij, er zijn ook mensen met een gemiddeld IQ die ondersteuning nodig hebben. Wanneer spreek je van een licht verstandelijke beperking en hoe ga je hier mee om als professional?

De training is geschikt voor alle Jeugd- en gezinsprofessionals.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

  • Uitleg rondom vaststellen LVB
  • Vaardigheden vs. IQ
  • Mogelijkheden tot leren
  • Competenties professionals
  • Korte kennismaking met veel voorkomende problematiek

 

Na deze training:

  • Kent u de criteria van LVB
  • Kunt u deze theorie herkennen in de praktijk
  • Bent u in staat de basiscompetenties te ontwikkelen als professional welke nodig zijn om mensen met een LVB te begrijpen en te ondersteunen

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is 1 lesdag. Lesdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Investering

Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl. BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds

Accreditatie

De training is door het SKJ geaccrediteerd met 5.75 punten in de categorie formeel leren.

Certificering 

Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een Certificaat van Jeugdprofessionals Nederland.

Niveau

Hbo niveau

 

Inschrijven