Waarom de training ‘Uithuisplaatsing en dan..’?
In Nederland zijn er ruim 43.000 kinderen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. In deze training leer je hoe een traject van een uithuisplaatsing verloopt. Wanneer komt een uithuisplaatsing in beeld, welke afwegingen worden daarbij gemaakt en als de uithuisplaatsing een feit is… wat gebeurt er dan daarna?
Bij het overwegen van een uithuisplaatsing wordt verwacht dat de jeugd- en gezinsprofessional zorgvuldig beslist. In de nieuwe richtlijn wordt daarin een nieuw afwegingskader gegeven met vijf vragen die jij gezamenlijk met ouders, gedragswetenschapper en evt. andere specialisten kunt beantwoorden. Wanneer er inderdaad een uithuisplaatsing volgt, dan is het belangrijk dat een kind ‘zo thuis mogelijk’ opgroeit. Onderdelen die daarin o.a. een rol spelen zijn:
Verder is er nu een duidelijk afwegingskader voor het terugplaatsen waarin de professional in gezamenlijkheid met anderen goed een aantal factoren in kaart moet brengen. Als jeugd- en gezinsprofessional kun jij ook in dit ‘daarna’ traject een belangrijke rol spelen voor het kind, de ouders en voor andere betrokkenen bij het (gezins) systeem om vanuit de pijn van de uithuisplaatsing weer te werken naar perspectief voor de toekomst.
Wil je meer weten over de training?
Download dan de gratis brochure!
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
Bianca Jansen is trainer en coach met een passie voor de jeugdzorg. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het gedwongen- en vrijwillig kader van de jeugdhulpverlening en zij heeft gewerkt als jeugdbeschermer, onderzoeker bij het AMK (Veilig Thuis) en jeugdconsulent.
Haar trainingen zijn niet alleen gericht op theorie en kennisoverdracht, maar ze wil vooral de koppeling maken met de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Bianca is enthousiast, betrokken en wil je uitdagen het beste uit jezelf te halen als het gaat om groei en ontwikkeling in je werk.
Leerdoelen
De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag en in totaal 3 uren. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
€ 322,75