Bijscholingsdag 14 november – Gedragswetenschappers

Op 14 november vindt de laatste Bijscholingsdag van 2023 plaats voor Gedragswetenschappers. Ben jij werkzaam als gedragswetenschapper en wil jij een verdiepingsslag aanbrengen in een specifiek onderwerp? Dan is de Bijscholingsdag de ideale mogelijkheid voor jou om dat te doen! Op onze Bijscholingsdag volg jij namelijk interessante en leerzame training(en) naar keuze. Al onze trainingen worden gegeven door zeer ervaren gedragswetenschappers, psychotherapeuten en orthopedagoog generalisten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen.

Verder bestaat de Bijscholingsdag uit een aantal andere activiteiten. Zo kun jij op ons netwerkplein de diepte in gaan met collega’s uit het hele land. Deel jouw kennis en ervaring met andere Gedragswetenschappers en luister naar hun ervaringen. Ook kun je op ons netwerkplein kennis maken met diverse organisaties uit het werkveld. Naast dat jij tijdens deze dag werkt aan jouw professionele ontwikkeling, verdien je ook nog eens punten voor je herregistratie.

✔️ Maak kennis met andere gedragswetenschappers uit het hele land;
✔️ Bepaal zelf welke training je volgt;
✔️ Behaal punten voor je herregistratie (SKJ, NVO of NIP);
✔️ Leer van experts uit het werkveld;
✔️ Ga naar huis met een goedgevulde goodiebag. 

Kosten

De kosten voor de Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers bedragen € 315,- exclusief btw. Heb je in 2022 deel genomen aan één van de Bijscholingsdagen? Dan krijg je een korting van maar liefst € 60,-!

Kom je met meer dan drie collega’s vanuit één organisatie naar de Bijscholingsdag? Dan hanteren wij een aangepast tarief.

Meld jij je vóór 1 juli aan voor de Bijscholingsdag van 14 november, dan ontvang jij maar liefst 10% Early-Bird korting op jouw aanmelding met de code: EARLY10NOVEMBER.

De Early Bird korting geldt ook voor groepsinschrijvingen, maar kan niet gecombineerd worden met de terugkomkorting. Wij passen altijd het hoogste kortingstarief toe wat van jou op toepassing is.

Praktische informatie

Het programma van de Bijscholingsdag van 14 november:

  • 09:00-09:30: Inloop
  • 09:30-10:00: Opening
  • 10:15-13:15: Trainingen
  • 13:15-14:15: Lunchpauze
  • 14:15-17:15: Trainingen
  • 17:15: Netwerkborrel

Waarom je de Bijscholingsdag niet wil missen:

 

➡️ Ontmoet andere professionals uit het hele land en leer door én van elkaar

 

➡️ Volg leerzame trainingen gegeven door experts uit het werkveld

 

➡️ Ga echt de diepte in door samen met andere professionals de discussie aan te gaan

 

➡️ Behaal op een  leerzame manier je NVO of NIP punten

 

➡️ Binnen één dag volledig op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen binnen het werkveld 

 

Deze trainingen kun je volgen:

De basis van hechting

Door Maud Straathof – dag training

 

De hechting van kinderen met hun ouders vormt de basis voor veilige relaties in de toekomst, een voorspellende factor voor de ontwikkeling van gezonde relaties en een gezonde basis van de persoonlijke ontwikkeling. Hechting is een natuurlijk proces en ontstaat al voor de geboorte met de moeder en de mogelijke andere kernopvoeder. Hoe beter de verschillende fases van hechting doorlopen worden, hoe meer ruimte er is voor een gezonde ontwikkeling. Vanuit deze basis, kan een kind de wereld ontdekken en uitgroeien tot een gezonde volwassene.

 

De training Basis van Hechting leert jou kijken naar het cliëntsysteem en de hechtingsrelatie die jullie onderling hebben en naar jezelf en je eigen invloed op de hechtingsdynamiek. Zodat je ook vanuit het bewustzijn op je eigen hechtingsstijl vanuit een veilige basis kunt ondersteunen. We leren verschillende fases van hechting kennen en herkennen en gaan aan de slag met verschillende werkvormen waardoor jij aan het eind van de training de hechtingsrelatie kan typeren en je in de begeleiding/ ondersteuning beter kan aansluiten, rekening houdend met de gehechtheid van het kind.

ASS

Door Baukje de Jong – dag training

 

Opgroeien en ontwikkelen krijgt voor iedere individu vorm gedurende het leven. Binnen de verschillende levensfasen gaat dit met regelmaat gepaard met verschillende uitdagingen. Maar hoe ziet opgroeien en ontwikkeling eruit met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Tijdens de gehele ontwikkeling van het kind, vanaf baby tot jong volwassene, zijn er fasen in het leven waarin ontwikkelingsvragen ontstaan en er begeleiding en/of behandeling gevraagd wordt voor het kind maar ook voor ouders en andere systemen waarin het gezin en het kind functioneren.

 

Tijdens deze training wordt er aandacht besteed aan de diagnostiek en behandeling bij ASS. Maar minstens zo belangrijk, wat betekend die diagnostische beeldvorming nu in het dagelijks leven. Hoe kun je als ouder zo goed mogelijk aan sluiten bij je kind en hoe begeleid je als professional ouder en kind wanneer er sprake is van ASS.