Bijscholingsdag 14 november – Gezinshuisouders

Op 14 november vindt de allereerste Bijscholingsdag plaats voor Gezinshuisouders in Zwolle. De Bijscholingsdag is hét event voor professionals in de jeugdzorg om nieuwe kennis en ervaring op te doen. Daarnaast krijg je ook volop de mogelijkheid om kennis te maken met organisaties uit de jeugdzorg en andere professionals.

Op de Bijscholingsdag kun jij verschillende trainingen volgen die aansluiten op jouw werk als gezinshuisouder. Deze trainingen worden gegeven door ervaren docenten en trainers. Jij kiest zelf welke training jij wilt volgen, zodat jij binnen één dag veel kennis kunt op doen die voor jou relevant is. De Bijscholingsdag sluiten we af met een lunch en diverse activiteiten op het netwerkplein, waar je kunt netwerken met collega’s en organisaties uit de jeugdzorg. Met de Bijscholingsdag behaal jij 3 SKJ-punten!

✔️ Ontmoet andere gezinshuisouders uit het hele land;
✔️ Kies zelf welke training je volgt;
✔️ Behaal SKJ-punten;
✔️ Leer van experts uit het werkveld;
✔️ Ga naar huis met een goedgevulde goodiebag. 

Op de Bijscholingsdag voor gezinshuisouders krijg je trainingen van zeer ervaren docenten en trainers die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen. Zo doe jij binnen één dag veel kennis op die voor jou relevant is. Daarnaast verdien jij met de Bijscholingsdag punten voor je herregistratie. Zo behaal je op een leuke en leerzame manier je SKJ-punten.

09:00-09:30

Inloop

09:30-10:00 

Een inspirerende opening door een gastspreker

10:00-13:00

Trainingsronde

13:00-13:55

Afsluitend een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein

Tijdens de Bijscholingsdag kun je deelnemen aan verschillende trainingen. Jij bepaalt zelf welke training jij wilt volgen, zo kun jij je kennis verbreden of verdiepen in onderwerpen die voor jou relevant zijn.

Het programma van 14 november bestaat uit deze trainingen:

  • Terug naar huis – Bianca Jansen
  • Hechting, de verbindende gezinsfactoren – Corné Legemaat
  • De-escalerend werken – Jelle Visscher

Bekijk hier het overzicht van de trainingen.

De Bijscholingsdag van 14 november vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. De dag begint rond 09:00 en zal rond 13:00 afgesloten worden met een goed verzorgde lunch.

Adres: Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle

Wil jij deelnemen aan de Bijscholingsdag voor gezinshuisouders? Schrijf je dan vandaag nog in!

De kosten voor de Bijscholingsdag voor Gezinshuisouders bedragen € 215,- exclusief btw.

Meld je hier aan voor de Bijscholingsdag van 14 november!

Inschrijven

Wil jij deelnemen aan de Bijscholingsdag voor Gezinshuisouders op 14 november? Schrijf je dan vandaag nog in via de onderstaande button!

Vragen over de Bijscholingsdag

Heb jij nog vragen over de Bijscholingsdag voor Gezinshuisouders? Wij helpen je graag! Bel of mail ons gerust via 085 – 401 83 65 of [email protected]

Waarom je de Bijscholingsdag niet wil missen:

 

➡️ Ontmoet andere professionals uit het hele land en leer door én van elkaar

 

➡️ Volg leerzame trainingen gegeven door experts uit het werkveld

 

➡️ Ga echt de diepte in door samen met andere professionals de discussie aan te gaan

 

➡️ Behaal op een  leerzame manier je SKJ-punten

 

➡️ Binnen één dag volledig op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen binnen het werkveld 

 

Deze trainingen kun je volgen:

Terug naar huis

Door Bianca Jansen

 

In Nederland zijn er ruim 43.000 kinderen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Een uithuisplaatsing is een zeer ingrijpende beslissing. Niet alleen voor het kind en zijn/haar ouders maar ook voor de jeugdprofessional. Bij een uithuisplaatsing wordt een kind uit zijn vertrouwde netwerk en omgeving gehaald. Een beslissing moet daarom zorgvuldig en goed onderbouwd genomen worden. In deze training wordt ingegaan op wanneer er een uithuisplaatsing in beeld komt, welke afwegingen criteria daarbij worden gemaakt en nog veel meer.

Hechting, de verbindende gezinsfactoren

Door Corné Legemaat

 

Veilige hechting, we hebben er allemaal wel een beeld bij. De hechting van ieder kind verloopt via het (dieperliggende) contact met betrokken naasten. We dichten de ouders een ontzettend belangrijke rol toe. Terecht! In deze training gaan we echter ook ontdekken hoe het principe: ‘It takes a village to raise a child’ op het thema hechting van toepassing is. Hoe bouw je een mooie cultuur van naaste betrokkenheid om het kind heen. We zullen ook kijken hoe kinderen die in de basis goede hechting misten, zich weer kunnen gaan hechten aan anderen door middel van bovenstaand principe.

De-escalerend werken

Door Jelle Visscher

 

Kinderen, jongeren of ouders kunnen soms plotseling fel reageren, boos worden of zich terugtrekken. De professional moet in die situaties snel, maar professioneel en adequaat kunnen handelen. En vervolgens reflecteert hij/zij en wordt er geprobeerd te achterhalen wat er gebeurd is. Waarom krijgt de professional deze reactie? Heeft hij/zij goed gehandeld? Wat heeft de cliënt nodig? In deze training wordt er op een interactieve manier stilgestaan bij de theorie en de praktijk van het de-escalerend werken. Er wordt behandeld hoe de jeugd- en gezinsprofessional vroegtijdig signalen van opbouwende spanning kan herkennen bij een jeugdige, ouder of verwant. Vanuit eigen ingebrachte casuïstiek en reflectie hierop gaat hij/zij aan de slag met hoe de theorie van het de-escalerend werken toegepast kan worden in de praktijk. Dit wordt gedaan door middel van gesprekstechnieken, het ‘bewust te zijn’ van de eigen houding en het zorgdragen voor fysieke veiligheid.