Bijscholingsdag 8 juni – Gedragswetenschappers
Op 8 juni staat de Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers gepland in Haarlem. De Bijscholingsdag is hét evenement voor Gedragswetenschappers, waar jij een verdiepingsslag kunt aanbrengen in onderwerpen die voor jou relevant zijn en waar jij kennis kunt maken met andere Gedragswetenschappers uit het hele land. Door het volgen van leerzame trainingen die gegeven worden door experts uit het werkveld, ben jij binnen één dag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
✔️ Ontmoet andere gedragswetenschappers uit het hele land;
✔️ Kies zelf welke training je volgt;
✔️ Behaal punten voor je herregistratie (SKJ, NVO of NIP);
✔️ Leer van experts uit het werkveld;
✔️ Ga naar huis met een goedgevulde goodiebag.
Op de Bijscholingsdag voor gedragswetenschappers krijg je trainingen van zeer ervaren gedragswetenschappers, psychotherapeuten en orthopedagoog generalisten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen. Je kiest je eigen onderwerp en leert vaardigheden die je direct in je dagelijks werk kunt toepassen. Zo doe jij binnen één dag veel kennis op die voor jou relevant is. Daarnaast verdien jij met de Bijscholingsdag punten voor je herregistratie. Zo behaal je op een leuke en leerzame manier je SKJ, NVO of NIP punten.
09:00-09:30
Inloop
09:30-10:00
Opening door Sharon Stellaard. Sharon neemt je mee in haar spraakmakende onderzoek Boemerangbeleid.Ze laat aan de hand van wetteksten zien dat het overheidsbeleid t.a.v. jeugdzorg al zeker 40 jaar de belangrijkste doelen niet bereikt, maar wel nieuwe problemen genereert.
Vervolgens maakt ze aan de hand van theorie aannemelijk waarom dit gebeurt, betrekt daar actuele beelden uit Kamerdebatten bij, en stimuleert professionals in het (h)erkennen en doorbreken van disfunctionele patronen. We zullen dus ook in de spiegel kijken.
10:00-13:00
Trainingsronde 1
13:00-13:55
Lunchpauze en diverse activiteiten op het netwerkplein, Sharon Stellaard in de lunchpauze aanwezig zijn om in gesprek te gaan en haar boek te signeren. Bestel haar boek ‘Boemerangbeleid’ vooraf en neem deze mee naar de Bijscholingsdag.
14:00-17:00
Trainingsronde 2
17:00
Afsluitende netwerkborrel
Tijdens de Bijscholingsdag kun je deelnemen aan verschillende trainingen. Jij bepaalt zelf welke training jij wilt volgen, zo kun jij je kennis verbreden of verdiepen in onderwerpen die voor jou relevant zijn.
Het programma van 8 juni bestaat uit deze trainingen:
- De basis van hechting – Maud Straathof
- Een perspectief op (jonge) kinderen met ASS – Baukje de Jong
- Oplossingsgerichte gespreksvoering – Sjoerd te Dorsthorst
- Traumasensitief werken – Tessa Reedijk
Bekijk hier het overzicht van de trainingen.
De Bijscholingsdag van 8 juni vind plaats in het Van der Valk hotel in Haarlem. De dag begint rond 09:00 en zal rond 17:15 afgesloten worden met een netwerkborrel.
Adres: Van der Valk hotel Haarlem, Toekanweg 2, 2035 LC Haarlem
Wil jij deelnemen aan de Bijscholingsdag voor gedragswetenschappers? Schrijf je dan vandaag nog in!
De kosten voor de Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers bedragen € 315,- exclusief btw. Heb je in 2022 deel genomen aan één van de Bijscholingsdagen? Dan krijg je een korting van maar liefst € 60,-!
Kom je met meer dan drie collega’s vanuit één organisatie naar de Bijscholingsdag? Dan hanteren wij een aangepast tarief.
Wij passen altijd het hoogste kortingstarief toe wat van jou op toepassing is.
Meld je hier aan voor de Bijscholingsdag van 8 juni!
Inschrijven
Wil jij deelnemen aan de Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers op 8 juni? Schrijf je dan vandaag nog in via de onderstaande button!
Vragen over de Bijscholingsdag
Heb jij nog vragen over de Bijscholingsdag voor Gedragswetenschappers? Wij helpen je graag! Bel of mail ons gerust via 085 – 401 83 65 of [email protected]

Waarom je de Bijscholingsdag niet wil missen:
➡️ Ontmoet andere professionals uit het hele land en leer door én van elkaar
➡️ Volg leerzame trainingen gegeven door experts uit het werkveld
➡️ Ga echt de diepte in door samen met andere professionals de discussie aan te gaan
➡️ Behaal op een leerzame manier je SKJ, NVO of NIP punten
➡️ Binnen één dag volledig op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen binnen het werkveld
Deze trainingen kun je volgen:
De basis van hechting
Door Maud Straathof – dag training
De hechting van kinderen met hun ouders vormt de basis voor veilige relaties in de toekomst, een voorspellende factor voor de ontwikkeling van gezonde relaties en een gezonde basis van de persoonlijke ontwikkeling. Hechting is een natuurlijk proces en ontstaat al voor de geboorte met de moeder en de mogelijke andere kernopvoeder. Hoe beter de verschillende fases van hechting doorlopen worden, hoe meer ruimte er is voor een gezonde ontwikkeling. Vanuit deze basis, kan een kind de wereld ontdekken en uitgroeien tot een gezonde volwassene.
De training Basis van Hechting leert jou kijken naar het cliëntsysteem en de hechtingsrelatie die jullie onderling hebben en naar jezelf en je eigen invloed op de hechtingsdynamiek. Zodat je ook vanuit het bewustzijn op je eigen hechtingsstijl vanuit een veilige basis kunt ondersteunen. We leren verschillende fases van hechting kennen en herkennen en gaan aan de slag met verschillende werkvormen waardoor jij aan het eind van de training de hechtingsrelatie kan typeren en je in de begeleiding/ ondersteuning beter kan aansluiten, rekening houdend met de gehechtheid van het kind.
Een perspectief op (jonge) kinderen met ASS
Door Baukje de Jong – dag training
Maak opnieuw kennis met de Autisme Spectrum Stoornis. Als gedragswetenschapper weet jij al veel van deze stoornis en je ziet het ook regelmatig in de praktijk. In deze training staan we stil bij de invloed op het (jonge) kind met betrekking tot diens ontwikkelingsperspectief, diens functioneren in de maatschappelijke contexten en hoe je Autisme kunt bekijken vanuit het jonge kind, vanuit meisjes en wanneer er sprake is van gendervraagstukken. Naast de theorie wordt er een koppeling gemaakt naar ingebrachte casuïstiek en gaan we in op de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van diagnostiek en behandeling.
Oplossingsgerichte gespreksvoering
Door Sjoerd te Dorsthorst – dag training
Oplossingsgerichte gespreksvoering richt zich, in de taal van de ander zelf, op het ontdekken van krachten en de ‘uitzonderingen op het probleem’. Vanuit het contact wordt er gewerkt aan door je gesprekspartner zelf bedachte oplossingen die in de context van deze persoon uitvoerbaar moeten zijn. Deze training geeft een praktische inleiding in het oplossingsgerichte gespreksvoering. Behalve met cliënten zelf, is dit ook een uitstekende manier van gespreksvoering met andere professionals.