Elle over haar ervaring met het traineeship gedragswetenschapper

Graag stellen wij je voor aan Elle, voormalig trainee bij Jeugdprofessionals Nederland. We gingen met Elle in gesprek over waarom zij voor het traineeship gedragswetenschapper heeft gekozen, hoe zij het ervaren heeft en wat ze mee wil geven aan anderen die het traineeship van Jeugdprofessionals Nederland overwegen.

Elle over haar ervaring met het traineeship gedragswetenschapper

Elle vertelt: ‘’Het traineeship gedragswetenschapper is voor mij in het algemeen een heel positieve ervaring! Ik startte het Traineeship als een gedragswetenschapper die eigenlijk bang voor het vak was geworden en overwoog om te stoppen. Dankzij de begeleiding van Jeugdprofessionals Nederland en de detachering bij passende opdrachtgevers, hervond ik het plezier in het vak en het vertrouwen in mijn eigen kunnen.’’


‘’Dankzij de begeleiding van Jeugdprofessionals Nederland en de detachering bij passende opdrachtgevers, hervond ik het plezier in het vak en het vertrouwen in mijn eigen kunnen.’’

Scholing en begeleiding

‘’De lesdagen en trainingen hebben mijn kennis als beginnend gedragswetenschapper vergroot. Met name de nabijheid van de mijn adviseur heb ik als erg prettig ervaren, niets was te veel en er kon van alles geregeld worden om mijn professionele ontwikkeling te bevorderen. Zo heb ik begeleide intervisie, individuele supervisie en supervisie in groepsverband gehad, wat mij echt heeft geholpen om mijn professionele ik en de rol van gedragswetenschapper verder te ontwikkelen”, vervolgt Elle.


Adviseurs en docenten die écht kennis hebben van het werkveld

Over de docenten en adviseurs vertelt ze: ‘’Een grote meerwaarde van het traineeship gedragswetenschapper is, dat zowel de adviseurs als de docenten kennis hebben van het werkveld en weten wat er in de ‘praktijk’ speelt en je daardoor beter kunnen begeleiden en onderwijzen. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke inbreng en is de sfeer amicaal, informeel en toch professioneel.‘’


Aanrader voor startende gedragswetenschappers

Of Elle het traineeship zou aanraden? Daarover zegt zij: ”Ik zou het traineeship aanbevelen aan iedere gedragswetenschapper die na de studie zijn/haar professionele ontwikkeling een boost wil geven. Door het doorlopen van het traineeship voel ik mij beter toegerust op het vak van gedragswetenschapper én heb ik bijna alle punten voor mijn SKJ-herregistratie!”

Elle over haar ervaring met het traineeship gedragswetenschapper van Jeugdprofessionals Nederland

Blijf op de hoogte

Mis niets van de ontwikkelingen in het domein Jeugd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Enthousiast geworden over het traineeship? Solliciteer direct via de onderstaande link!

Meer weten over het traineeship? Bekijk meer informatie via de onderstaande link.