EVC-traject tot Leraar Basisonderwijs

34808 | B Opleiding tot leraar Basisonderwijs | HBO


Ontdek jouw pad tot Leraar Basisonderwijs

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: het lerarentekort in het onderwijs. Doordat klassen alsmaar groter worden, komt er steeds minder aandacht voor de individuele leerling. Dit kan leiden tot een lagere onderwijskwaliteit, minder goede leerprestaties en het vertragen van de invoering van nieuwe lesmethodes. Om dit probleem aan te kunnen pakken zijn er meer bevoegde leraren in het basisonderwijs nodig. Daarom kun jij bij ons het EVC-traject tot Leraar Basisonderwijs volgen: een arbeidsmarktroute naar een carrière als bekwame leerkracht in het basisonderwijs. Ideaal voor wie ervaring in het onderwijs heeft, maar nog geen formele kwalificaties!

Het EVC-traject is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen het basisonderwijs en graag bevoegd leraar wil worden. Ben jij bijvoorbeeld werkzaam als onderwijsassistent, leraar ondersteuner of voer jij andere lesgevende taken uit? Dan is het EVC-traject geschikt voor jou!

Wat is een EVC-traject?

EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met een EVC-traject breng je al je ervaring uit werk en studie in kaart. Tijdens dit traject word je persoonlijk begeleid door een ervaren portfoliobegeleider die je helpt met het in kaart brengen van jouw ervaring. Op basis van al je ervaring wordt een ervaringscertificaat opgesteld. Dit ervaringscertificaat is een officiële erkenning van jouw competenties.

Twijfel je nog? Geen enkel probleem. Je kunt bij ons een QuickScan doen om te zien of het EVC-traject aansluit bij jouw behoeften en doelen. Doe de QuickScan nu gratis via de onderstaande button!

Maak de stap naar een carrière in het onderwijs

Start jouw EVC-traject en zet vandaag de eerste stap naar jouw toekomst als leerkracht! Meld je aan via de onderstaande button, dan nemen wij contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek!

Voordelen van het EVC-traject:

✔️ Binnen één jaar een gecertificeerde leerkracht

 

✔️ Persoonlijke begeleiding

 

✔️ Duidelijk stappenplan

 

✔️ Erkenning van je werkervaring

Meer informatie?

Benieuwd of het EVC-traject iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. Wij kijken graag samen met jou of het EVC-traject passend is.

Brochure EVC-traject tot Leraar Basisonderwijs

Meer weten over het EVC-traject? Download de brochure via de onderstaande button en lees alles over het EVC-traject.

Dit EVC-traject is geschikt voor iedereen die al werkzaam is binnen het basisonderwijs, die lesgevende taken uitvoert (eventueel onder verantwoordelijkheid van een collega) en die graag bevoegd leraar wil worden. Ben jij bijvoorbeeld werkzaam als onderwijsassistent of leraar ondersteuner? Dan is het EVC-traject geschikt voor jou!

Binnen het EVC-traject doorloop je de volgende fases:

1. Intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek gaan wij samen met jou kijken of je met het EVC-traject jouw gewenste doel kunt behalen. Daarnaast kijken wij ook of je voldoet aan de eisen om te starten met het EVC-traject.

2. Opbouw portfolio

Tijdens het opbouwen van jouw portfolio upload jij verschillende relevante documenten om een compleet beeld te geven van wie jij bent en hoe jij handelt. Dit kunnen documenten zijn van opleidingen en trainingen die jij hebt voltooid, maar ook je CV voeg je hieraan toe.

3. Persoonlijke begeleiding

Gedurende het hele EVC-traject word jij persoonlijk begeleid door één van onze portfoliobegeleiders. Dit is jouw vaste contactpersoon tijdens de hele procedure en hier kun je dus altijd bij terecht. Jouw portfoliobegeleider voorziet jou als eerste van schriftelijke feedback. Dit om een volledig beeld te kunnen schetsen van wie jij bent en wat jij kan. Na de schriftelijke feedback is er een telefonisch contactmoment waarin de feedback wordt toegelicht en waar jij vragen kunt stellen. Mocht jij tussendoor nog vragen hebben, dan is jouw portfoliobegeleider hiervoor altijd beschikbaar.

Na het doorlopen van dit traject ontvang jij jouw Ervaringscertificaat. Dit is een officiële erkenning van jouw competenties.

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons een EVC-traject op de bacheloropleiding tot leraar Basisonderwijs te starten wanneer jouw doel is om na het ervaringscertificaat nog een hbo-diploma te halen. Wij overleggen met diverse hbo-instellingen over samenwerking. Wanneer dat is gerealiseerd, kan je je ervaringscertificaat daar aanbieden voor beoordeling.

Een EVC-traject gaat over jouw persoonlijke competenties. Er gelden een paar regels.

  • Je mag alleen eigen materiaal inbrengen. Dit kan gecontroleerd worden met onder andere plagiaatsoftware.
  • Het EVC-traject is helemaal in het Nederlands.
  • Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op dit EVC-traject.

Aanvullende informatie over het traject kan je vinden in ons Handboek en ontvang nadat je onze QuickScan hebt ingevuld.

De investering voor het EVC-traject bedraagt €2.500,- exclusief btw. De aanvullende administratiekosten bedragen €99,- exclusief btw. Hiermee betaal je in totaal €2.599,- exclusief btw (€3.144,79 inclusief btw) voor het EVC-traject. Deze kosten zijn inclusief de administratiekosten.

Vragen?

Heb jij vragen over het EVC-traject tot Leraar Basisonderwijs? Wij helpen je graag. Neem contact op met één van onze collega’s via de onderstaande button.