Met het oog op de

Toekomst

EVC-traject

Wat is het EVC-traject?
EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties en laat zien over welke kennis, inzichten en (praktijk)ervaringen je beschikt. Simpelweg betekent dit dat wat je geleerd hebt tijdens je studie, in je werk of privé wordt beoordeeld en erkend. Wat ben jij waard?

Onder begeleiding wordt al jouw reeds opgedane (werk)ervaring en kennis in kaart gebracht en verzameld. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat die al jouw kennis en kunde aantoont. Met dit certificaat kun je je vervolgens registreren in het SKJ-register in de kamer jeugd- en gezinsprofessionals.

Waarom is het EVC-traject ontwikkeld?
In het Besluit Jeugdwet is de norm van de verantwoorde werktoedeling opgenomen. Deze norm verplicht aanbieders van jeugdhulp en jeugdbescherming om te werken met (SKJ) geregistreerde professionals. Deze norm zorgt er voor dat kinderen, jongeren en hun ouders en verzorgers verantwoorde hulp krijgen. Professionals die niet aan deze registratie-eisen voldoen, kunnen ons EVC-traject volgen om tóch een registratie voor de kamer van Jeugd- en gezinsprofessionals van het SKJ te krijgen.

Wanneer kom je in aanmerking voor het EVC-traject?

  • Als je werkzaam bent binnen het domein Jeugdzorg maar niet aan de registratie eisen voldoet voor de kamer jeugd- en gezinsprofessionals van het SKJ;
  • Je minstens één jaar werkzaam bent op een hbo-functie binnen het domein Jeugdzorg;
  • Je in jouw functie verantwoordelijk bent voor taken die volgens de norm verantwoordelijke werktoedeling door een geregistreerde professional moeten worden uitgevoerd.

Hoe lang duurt het EVC-traject?
Je doorloopt tijdens het EVC-traject 8 verschillende fases, die in totaal (maximaal) 12 weken duurt. Gedurende het EVC-traject word je begeleid door een portfoliobegeleider van Jeugdprofessionals Nederland die je voorziet van de nodige ondersteuning en feedback.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor het EVC-traject bedragen € 1499,-.

De kosten voor het aanvragen van van het vakbekwaamheidsbewijs bedragen € 162,50.

Beide bedragen zijn exclusief btw.

Neem contact met ons op
Wil je meer weten over het EVC-traject? Neem via onderstaand contactformulier vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier EVC Traject

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.