Met het oog op de

Toekomst

Even voorstellen: Michael Bolhuis

Wie ben je?
Mijn naam is Michael Bolhuis, ik ben 31 jaar en ik woon, samen met mijn vriendin en dochter, in Marknesse.

Wat ga je precies doen bij Jeugdprofessionals Nederland?
Ik ga aan de slag als Adviseur; dat houdt in dat ik organisaties help bij het maken van de juiste keuze voor wat betreft scholing van medewerkers. Daarnaast ben ik mede verantwoordelijk voor het samenstellen van de juiste scholing voor onze New Professionals. Deze New Professionals kunnen vervolgens via een Inservice traject snel instromen bij organisaties binnen het domein Jeugd. Ik kan hierbij maatwerk bieden en daardoor inspringen op de behoefte van de organisatie.

 

Wat heb je zoal gedaan voordat je bij Jeugdprofessionals Nederland kwam werken?
Oorspronkelijk ben ik begonnen in de beveiliging. Daarna heb ik als beveiliger in de Justitiële Jeugdinrichting gewerkt. Daar heb ik mijn branchecertificaat Jeugdzorg behaald en heb ik 6 jaar als pedagogisch medewerker op een leefgroep gewerkt. Aansluitend ben ik korte tijd manager geweest bij een zorginstelling voor begeleid wonen. De afgelopen twee jaar werkte ik als intercedent bij Randstad.

Waarom heb je ervoor gekozen om weer iets te gaan doen binnen het domein Jeugd?
Het werken in de jeugdzorg heb ik altijd heel leuk gevonden en dat vind ik nog steeds heel leuk. Met name het feit dat je maatschappelijk betrokken bezig bent vind ik prettig en daarnaast is het gewoon een interessant vak. Het is heel divers, je werkt met diverse doelgroepen en verschillende problematieken. Mijn huidige functie combineert mijn functies bij Randstad en de functie in de Jeugdzorg, dat spreekt me aan.

Wat is je visie en je toekomstdroom voor Jeugdprofessionals Nederland?
Ik vind het een uitdaging om grote projecten tot een goed einde te brengen. We hebben als doelstelling om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de schaarste op de arbeidsmarkt. We zijn heel innovatief en lopen onder andere daarin voorop in de markt, ik vind het heel gaaf om mijn steentje te mogen bijdragen.

Wat mogen organisaties en New professionals van jou verwachten?
Ik ben oprecht geïnteresseerd in zowel kandidaten als organisaties. Het fijnst is het wanneer je een band met elkaar kunt opbouwen, zodat iedereen weet wat er van elkaar verwacht wordt. Je leert daardoor beter inspelen op de behoefte en de wensen van de organisaties en kunt daardoor maatwerk leveren.

Wil je kennismaken met Michael?
Neem dan contact met ons op, hij komt graag vrijblijvend kennismaken en meer over Jeugdprofessionals Nederland vertellen.