Meerzijdig partijdig handelen (vol)

Van veel hulpverleners wordt gevraagd dat ze een basishouding van meerzijdige partijdigheid in kunnen nemen. Ervaren hulpverleners zullen herkennen dat dit soms makkelijker gezegd dan gedaan is. Met name in complexe situaties, waarin verschillende partijen met elkaar strijden, of waarin mensen het (ogenschijnlijk) totaal laten afweten. Hoe moeilijk is het om je te verplaatsen in die afwezige ouder, die agressieve vader, of die moeder die alleen haar eigen belang lijkt te zien. Ik heb daarom een training ontwikkeld waarin Meerzijdige Partijdigheid centraal staat. Tevens ervaar je hoe ‘Een Taal Erbij’ (duplo- methode ontwikkeld door Marleen Diekmann) hierbij kan helpen.

De werkwijzen uit de training zijn toepasbaar in alle gebieden van hulpverlening. Voor de toepassing is het wel van belang dat de medewerkers vanuit hun functie, tijd, ruimte en mandaat hebben voor persoonlijke begeleiding van deelnemers/ cliënten.

Leerdoelen:

  • Je hebt basiskennis van de contextuele theorie en bijbehorende begrippen;
  • Je weet wat meerzijdig partijdig handelen inhoudt en bent in staat deze positie in te nemen;
  • Je bent in staat om ‘poppetjes’ in te zetten als visueel hulpmiddel;
  • Je kunt cliënten, waar nodig, begeleiden richting behandeling, gericht op het doorbreken van destructieve intergenerationele patronen.

Trainer: Rene Groothedde

Rene werkt als opleidingsdocent Social Work aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Daarnaast heeft hij zijn eigen trainingsbureau: ‘Doorzicht Training & Coaching’. Vanuit zijn trainingsbureau geeft hij onder andere training in contextueel- en systemisch werken, geweldloos verzet en krachtgericht werken.

Programma

 

Programma:

  • Opening, programma en introductie ‘poppetjes’
  • Werken met de vier dimensies van het contextuele gedachtegoed
  • Pauze
  • Werken vanuit de methodiek meerzijdig partijdig handelen

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.