Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Op basis van de Wmo 2015 moet een gemeente een meldpunt (Veilig Thuis) hebben. Als je vermoedens hebt van huiselijk geweld of kindermishandeling moet je dat nader onderzoeken. Niet-professionals zullen zich vaak direct bij Veilig Thuis melden, jij kan zelf onderzoek doen. De meldcode, die elke organisatie moet hebben, sluit daarbij aan door het proces dat na het vermoeden/de melding volgt te beschrijven. Dat helpt jou bij een correcte procedure in deze delicate situaties.

In deze training worden de achtergronden en de diverse stappen van de meldcode besproken en toegelicht. Ook zaken als privacy en dossiervorming worden besproken. Aan de hand van een voorbeeld wordt bekeken hoe een procedure volgens deze meldcode werkt.

Na de training:

  • Heb je kennis van de meldcode;
  • Ken je de diverse stappen van de meldcode;
  • Heb je kennis van de werking van de meldcode;
  • Heb je kennis en inzicht bij het belang van een meldcode.

Trainer: Wim Peters

Wim Peters is een gepassioneerde en ervaren docent met een rijke achtergrond in pedagogiek en orthopedagogiek. Met meer dan vier decennia aan expertise heeft Wim een indrukwekkende loopbaan achter de rug, variërend van zijn tijd als docent tot zijn rol als beleidsdirecteur bij het Provinciaal Overleg Revalidatie Friesland. Zijn uitgebreide ervaring strekt zich uit over verschillende gebieden, waaronder jeugdbescherming, onderwijs en juridische ondersteuning van overheidsinstanties. Zelfs na zijn pensionering blijft Wim actief, met een focus op het geven van cursussen, het ondersteunen van gemeenten en het voeren van procedures, zowel nationaal als internationaal.

Programma

  • Het bespreken van de achtergrond van de meldcode
  • Doornemen van de diverse stappen van de meldcode
  • Voorbeelden over een procedure volgens deze meldcode

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.