Met het oog op de

Toekomst

Persoonlijk Leiderschap

Door: Karel Jonker (De Leefstijlacademie)

U heeft een mooie baan, leuke collega`s en werk wat er toe doet. Het werk is nodig, misschien wel meer nodig dan ooit. Het is ook onrustig in de sector en als er eens iets misgaat staat het allemaal in de krant. In deze werkelijkheid is het soms op eieren lopen. De werkdruk is hoog, de maatschappelijke verontwaardiging is met de huidige social media niet mals als “het niet gaat zoals men verwacht”. En daarbinnen werkt u. Hoe houd u zich staande in deze onrustige tijd?

De mondige cliëntomgeving, de belangen van de werkgever etcetera. Persoonlijk leiderschap is meer dan alleen maar voor jezelf opkomen. Het staat stil bij welke waarden voor jou essentieel zijn en of deze in overeenstemming zijn met wat je werkomgeving van je vraagt. Hoe meer deze waarden van elkaar afstaan, hoe moeilijker het wordt en hoe meer uitval op de loer ligt.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Persoonlijke waarden versus organisatie waarden;
  • Hoe vaak besteed je tijd aan zaken die echt belangrijk voor je zijn;
  • Hoe is de werk-privé balans in het juiste evenwicht te brengen en is er ruimte om te herstellen na een zware tijd van werkdruk?
  • Waar ligt uw grens en hoe vaak wordt deze grens overschreden?

Niveau:

Basis

Resultaat van de workshop:

U gaat met vragen naar huis; Hoe zit het eigenlijk met mijn waarden en laat ik deze met regelmaat overschrijden? wat kan ik doen om dit te veranderen?