Met het oog op de
Toekomst
Door: Züleyha Sahin en Monica Jorna
In Nederland wonen ongeveer twee miljoen niet westerse allochtonen. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er ook verschillen. Deze kunnen naar voren komen in de onderlinge communicatie, de manier waarop we onze kinderen opvoeden, hoe we tegen onderwijs aankijken of ziektebeleving.
Door: Priscilla Keeman
Steeds vaker komen jeugdprofessionals in aanraking met (hoog)begaafde kinderen en jongeren. Door mogelijke problematiek is de begaafdheid niet altijd zonder meer te herkennen. Het belang is evenwel evident: een (h)erkend (hoog)begaafdheid kind is een gelukkig (hoog)begaafd kind.
Door: Jacobien Kleve en drs. Han Rottink
Een interactieve workshop over intervisie. Wat is intervisie? En wat kan het voor u persoonlijk betekenen? Tijdens deze 3-uur durende workshop gaat u aan de slag met uw eigen leervragen.
Door: Jessica Boverhof
Als hulpverlener is het niet altijd mogelijk om de hulp te bieden die gevraagd wordt. Een deel van de cliënten wil niet geholpen worden of heeft een andere oplossing voor ogen. Dit kan leiden tot gespannen situaties, weerstand en in sommige gevallen zelfs tot agressie.
Door: Ageeth Vanderveen
Een uithuisplaatsing is vrijwel altijd een besluit dat voortkomt uit de keuze tussen twee kwaden en dient zoveel mogelijk te worden vermeden. Een belangrijke doelstelling van de Jeugdwet (2015) betreft dan ook het terugdringen van uithuisplaatsingen van kinderen en jongeren.
Door: Anja Dijkhuis
Complexe scheidingen, vaak conflictscheidingen, zijn aan de orde van de dag. Door deze workshop vergroot u uw kennis en vaardigheden op dit onderwerp. U krijgt inzicht in de dynamiek van een conflictscheiding en de veranderende rollen van scheidende ouders.
Door: Priscilla Keeman
De behoefte aan maatwerkoplossingen voor jongeren die (tijdelijk) geheel of gedeeltelijk niet naar school kunnen, is groot. Zeker na de invoering van de nieuwe Jeugdwet en passend onderwijs. Welke mogelijkheden zijn er binnen de bestaande wet- en regelgeving om onderwijs en zorg te combineren?
Door: mr. drs. Bart-Jan Schokking en Tessa Jonker (BSc)
Binnen het Sociaal Domein is men vaak zo intensief met het werk bezig, dat er weinig tijd overblijft om aandacht te besteden aan de vraag welk pad u wilt en kunt bewandelen om te komen tot een maatwerkoplossing. In deze workshop leert u het principe van scenario planning waarmee u kort inzichtelijk maakt wat het effect is van de keuze van de klant.
Door: Erna Poolman
Professionals in het sociaal domein zijn hun eigen instrument. Én de bespeler.
Met harder werken bereik je niet meer bij je cliënten. Met echte aandacht vanuit eigen overvloed wel. Structurele en vriendelijke aandacht voor jóuw behoeftes maakt dat je het beste kunt blijven geven aan je cliënten én hen beter helpt.
Door: Angela Juffermans
Deze workshop neemt u, aan de hand van beeldmateriaal en oefeningen, mee in het hechtingsproces van kinderen, vanaf het moment dat ze geboren zijn. Ieder kind maakt dit proces mee, maar wat als de hechting niet goed verloopt? Welke gevolgen heeft dit voor de ontwikkeling en het basisvertrouwen van de jeugdige?
Door: Marike Lenglet (Van Montfoort)
SKJ-geregistreerde professionals kunnen geconfronteerd worden met een klacht bij het SKJ. Wat betekent dat voor u als professional en voor uw werk? Wat kunt u verwachten van de klachtenprocedure bij het SKJ?