Met het oog op de

Toekomst

Zelfzorg: jij doet ertoe

Door: Erna Poolman (De Zelfzorgprofessional)

Jouw invloed op het resultaat van je cliënt is groot.

Wist je dat de mate waarin jij vertrouwen hebt in het vermogen en resultaat van je cliënt een voorspellende waarde heeft voor het daadwerkelijke effect van jouw hulp?

Je cliënt helpen lijkt nobel en komt vaak voort uit alle goede bedoelingen en een groot hart. Er schuilt echter ook de valkuil in van het overnemen en de ander willen redden. hiermee geef je eigenlijk aan dat je niet ECHT gelooft dat hij het zelf kan.

Als Jeugd- en gezinsprofessional is het van belang dat je deze valkuil kent en weet welke situaties of cliënten jou hiertoe uitdagen. Het is van belang dat je weet vanuit welke drive of bedoeling je je werkt doet, zodat je de verantwoordelijkheid kunt nemen om achterover te leunen wanneer nodig en geen afhankelijkheidsrelatie tussen jou en en je cliënt creëert. Om je bewust te zijn van deze vaak subtiele gewoontes heb je rust en helderheid nodig. Zelfzorg op hoog niveau.

Jezelf kennen en de invloed van jouw mindset en uitstraling is dus geen luxe maar een voorwaarde voor kwaliteit.

Het mooie is, jouw invloed is groot. Ontspannen en vertrouwen in jezelf maakt je opmerkzaam waardoor je kunt kiezen waar je op inzet bij jouw cliënt. Van mee-lijden naar mee-leven en aanmoedigen. Als je eerst je eigen ‘zuurstofmaker’ op zet kun je anderen beter helpen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Heb je de impact en mogelijkheden van Zelfzorg op hoog niveau in beeld.
  • Heb je 1 of meer eigen saboterende stemmen ontmaskert en vrijgemaakt zodat je beter voor jezelf gaat zorgen in je werk.
  • Heb je een haalbaar plan om je werk meer ontspannen vorm te geven en hierdoor je impact te vergroten.
  • Ben je minder bezig met hoeveel je doet maar met doen wat je kan.

Na deze workshop:

  • Besef je dat wat jij uitstraalt besmettelijk is en van invloed op het resultaat van je cliënt;
  • Heb je de impact en mogelijkheden van Zelfzorg op hoog niveau in beeld;
  • Heb je 1 of meer eigen saboterende stemmen ontmaskert en vrijgemaakt zodat je beter voor jezelf gaat zorgen in je werk;
  • Heb je een haalbaar plan om je werk meer ontspannen vorm te geven en hierdoor je impact te vergroten;
  • Ben je minder bezig met hoeveel je doet maar met doen wat je kan.

Het resultaat:
Je gaat weg met nieuwe inspiratie en motivatie om je eigen behoeftes in je werk serieus te nemen en handvatten hoe je hier vandaag mee kunt starten.