Voor een kind die een vorm van kindermishandeling meemaakt is het belangrijk dat hij/zij gezien wordt. Dat u als het ware ‘achter de plinten’ kunt kijken. Zien wat eigenlijk niet gezien mag worden. Soms is een luisterend oor genoeg, erkenning en complimenten. En soms is er meer nodig en wilt u weten wat de beleving van het kind is; hoe het met het kind gaat. U wilt een veilige setting creëren om ruimte te geven aan het kind om te vertellen en tot een gesprek te komen. Deze training richt zich op praktische wijze op gespreksvoering met kinderen bij een vermoeden van een onveilige thuissituatie. |
Deze training is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het Sociaal Domein, de jeugdzorg of in sociale wijkteams.
Instapvoorwaarden
Aangezien deze training op hbo-niveau wordt gegeven, vragen wij een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau.
Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? In dat geval bieden onze kennispakketten een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op
Tijdens deze training worden de volgende leervormen toegepast:
Leerdoelen van de training
Leeruitkomsten van de training voor de deelnemer
De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.
Deze training is opgenomen in het STAP-register, waardoor je deze training kunt volgen met de STAP-subsidie. Ben je werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds.