Op zoek naar professionals in de jeugdzorg?

Bied startende gedragswetenschappers en jeugdconsulenten de kans om uit te groeien tot ervaren en zelfverzekerde professionals met ons traineeship

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het tegenwoordig een hele uitdaging om de juiste professionals voor een vacature te vinden. Daarentegen is het voor startende professionals lastig om een eerste stap te maken, omdat vaak wordt gevraagd naar één of meerdere jaren ervaring. Met het traineeship helpen wij zowel organisaties als startende professionals in de jeugdzorg.

Het traineeship is speciaal ontwikkeld voor professionals die een eerste stap of juist een verdere stap in hun carrière willen maken. Veel startende professionals in de jeugdzorg krijgen in de praktijk te maken een integrale werkwijze. Hierbij kunnen ze nog niet terug vallen op hun ervaringen.

Met het traineeship worden deze professionals met een volwaardige baan als gedragswetenschapper of jeugdconsulent ondersteund en geschoold op het vlak van verschillende methodieken, duaal leiderschap en persoonlijke vorming. Binnen het traineeship is er tevens ondersteuning van een ervaren gedragswetenschapper of jeugdconsulent op de werkvloer en externe supervisor tijdens supervisiemomenten naast de eigen intervisiegroep.

De voordelen voor jouw organisatie

  • De professional wordt specifiek voor jouw organisatie geworven;
  • Je speelt op voorhand in op het verloop en voorkomt het ad hoc invullen van vacatures;
  • Vanwege gunstige tariefstelling bespaar je kosten op vaak dure inhuurtarieven;
  • De medewerkers streven naar voortdurende groei en ontwikkeling door deel te nemen aan ons verdiepende scholingstraject dat geaccrediteerd is bij het SKJ/NVO/NIP;
  • Binnen dit scholingstraject ontvangen de medewerkers waardevolle werkbegeleiding van ervaren professionals die actief zijn in het specifieke werkveld waarin de medewerker werkzaam is;
  • Alleen de uren die de trainee daadwerkelijk werkzaam is geweest voor de organisatie worden in rekening gebracht;
  • Je draagt bij aan een nieuwe aanwas van professionals.

Wij hebben twee traineeships ontwikkeld: het traineeship tot gedragswetenschapper en het traineeship tot jeugdconsulent. Het traineeship duurt 2 jaar. In deze periode groeit de trainee uit tot een vakbekwame en zelfverzekerde gedragswetenschapper of jeugdconsulent. Na deze periode is het voor de opdrachtgever mogelijk om de trainee kosteloos over te nemen.

Het vak van gedragswetenschapper is verantwoordelijk en uitdagend werk. Als startende gedragswetenschapper werk je veelal samen met een divers team van jeugdzorgprofessionals, ouders met hun kinderen/jongeren en diverse organisaties om de juiste zorg effectief te leveren. Dit vraagt om een overstijgende integrale behandelaanpak waarbij je als startende professional sterk in je schoenen moet staan.

Met het traineeship worden gedragswetenschappers met een volwaardige baan ondersteund en geschoold op het vlak van verschillende methodieken, duaal leiderschap en persoonlijke vorming. Met het volgen van bijscholing, supervisie en intervisie verkrijgen de professionals voldoende punten voor hun herregistratie bij de beroepsvereniging (SKJ en/of NVO) waar zij zich iedere 5 jaar moeten herregistreren.


Jeugdconsulenten zijn betrokken bij verschillende aspecten van de jeugdzorg. Zo beoordelen zij de behoefte van jongeren en hun ouders, zijn ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ondersteuningsplannen en voeren zij de regie op de zorg die wordt ingezet. Ook wordt van de consulenten gevraagd dat zij in staat zijn om te onderzoeken welke oplossingen geboden vanuit de eigen kracht van het gezin of de jongere, of op welke deze kan worden vergroot.

Om als jeugdconsulent je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen is het dan ook van groot belang dat zij beschikken over de nodige kennis en vaardigheden. In 2017 constateerden wij dat veel jeugdprofessionals een vervolgstap in hun loopbaan wilden maken naar de functie van jeugdconsulent, maar dat zij hiervoor de beroeps specifieke kennis misten. Door middel van het traineeship ondersteunen wij deze professionals met specifieke kennis, vaardigheden en begeleiding waardoor zij een soepele overstap kunnen maken naar het vak van jeugdconsulent.


Neem vrijblijvend contact met ons op door je contactgegevens hieronder achter te laten. We bespreken graag alle mogelijkheden voor jouw organisatie en geven antwoord op je mogelijke vragen.

Contact opnemen Traineeship – werkgevers

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef:
Nieuwsbrief
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.