Supervisie Pedagogen

Op aanvraag
 1.934,79

Supervisie is voor pedagogen een manier om hun professionaliteit te vergroten. Dit traject is speciaal voor pedagogen en orthopedagogen. Onder begeleiding van een supervisor kijk je kritisch naar je eigen werkstijl. Je werkt samen met een collega aan ervaringen uit jouw eigen werkpraktijk. Reflecteren, oefenen, antwoorden zoeken op je eigen vragen: je leert jezelf beter kennen en verbetert zo je werkstijl.

Dit supervisietraject is speciaal voor pedagogen en orthopedagogen.

Instapvoorwaarden
Een vooropleiding en/of werkniveau op wo-niveau is bij deze opleiding vereist.

Liever individueel?
Dit supervisietraject is in twee- of drietallen. Wil je liever individuele supervisie? Dat kan ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het traject bestaat uit online bijeenkomsten van in totaal 14 uur. We stellen een supervisieplan op met jouw doelen en op basis daarvan komen verschillende vraagstukken aan bod. Na afloop werk je in het reflectieverslag uit wat je geleerd hebt.

Enkele mogelijke onderwerpen:

  • Hoe bewaak ik mijn grenzen?
  • Hoe werkt tegenoverdracht voor mij?
  • Welke eisen en verwachtingen stel ik aan mezelf en aan mijn cliënten?
  • Hoe ga ik om met conflicten?
  • Welke keuzes maak ik binnen diagnostiek en behandelingen en waarom?

Supervisie vormt je, laat je onderzoeken, leert je kritisch denken en kijken en je leert je reflecteren op jouw handelen, jouw intenties, jouw valkuilen en vooral ook jouw sterke punten als professional. Je gaat concreet met vraagstukken aan de slag. Dit supervisietraject draagt ook bij aan je (her)registratie voor het SKJ.

Erik Rijshouwer geeft supervisie voor de opleiding tot GZ-psycholoog en in het kader van de SKJ-registratie. Als registersupervisor bij het NIP, zijn zowel (ontwikkelings)psychologen als orthopedagogen welkom in het kader van supervisietrajecten.

Naast het geven van supervisie, werkt Erik voor een grote zorginstelling als regiebehandelaar, GZ-psycholoog, schematherapeut en praktijkopleider voor de GZ-opleiding. Erik is gediplomeerd vaktherapeut (HAN Hogeschool), orthopedagoog/GZ-psycholoog (RU, Spon), schematherapeut (RCSW) en supervisor (Gipt-PAO).

Studiebelasting
Het traject bestaat uit een startsessie en in totaal 14 uren online supervisie, verspreid over een jaar. Het wordt aangeboden via een beveiligde verbinding. De aanwezigheidsplicht is 100%.

Omvang van de supervisiegroep
Supervisie vindt plaats in twee- of in drietallen. Liever individueel? Dit is ook mogelijk. Hiervoor geldt een ander tarief.

Kosten
De kosten voor het gehele supervisietraject bedragen €1.934,79 exclusief btw per persoon.

Accreditatie
De punten voor de begeleide supervisie kan je  bij  “reflectie” opvoeren in uw portfolio bij het SKJ.

 1.934,79