De Wmo is voortdurend in ontwikkeling en gemeenten blijven de wet verschillend interpreteren. Steeds meer mensen wonen langer zelfstandig, wat leidt tot een toenemende behoefte aan ondersteuning vanuit de gemeente. Het Handboek Wmo is in de eerste plaats bedoeld voor Wmo-consulenten, medewerkers van de front- en backoffice, klantmanagers en andere professionals binnen het sociaal domein. Daarnaast is het een waardevol naslagwerk voor beleidsmedewerkers, bestuurders en leden van Wmo-raden. Het boek is geschreven vanuit gemeentelijk perspectief, met oog voor de belangen van cliënten, burgers en zorgprofessionals.
Het Handboek Wmo is tot stand gekomen door medewerkers, docenten en samenwerkingspartners van het Kenniscentrum Sociaal Domein. Ieder van hen heeft, vanuit zijn of haar expertise, bijgedragen aan één of meerdere hoofdstukken. Het Kenniscentrum signaleerde een groeiende behoefte aan heldere, betrouwbare informatie over de Wmo. Dit boek is hier het resultaat van en biedt een compleet overzicht van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het beschrijft op feitelijke wijze de taken en verantwoordelijkheden van Wmo-consulenten, zonder te vervallen in meningen of toekomstvisies. Praktijkverhalen van gemeentelijke bestuurders geven context en brengen de feiten tot leven.
Het werk van de Wmo-consulent vraagt om maatwerk binnen de kaders van wet- en regelgeving. Dit vereist niet alleen een oprechte interesse in de cliënt en diens sociale netwerk, maar ook een creatieve en oplossingsgerichte aanpak. De geïnterviewde professionals in het boek spreken vol passie over hun werk. Hun verhalen geven een beeld van toewijding, verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid. Door deze inspirerende gesprekken ontstaat een evenwichtige combinatie van informatie en praktijk, die samen een realistisch beeld schetsen van de dagelijkse uitvoering van de Wmo binnen gemeenten.
€ 44,07