Waarom de training ’12 vormen van weerstand’?
Ouders kunnen zich heel onthand voelen als het niet goed gaat met hun kind, waardoor zij tot uitdrukking kunnen komen in diverse vormen van weerstand. Het is voor ouders niet altijd even gemakkelijk om daar met een buitenstaander over in gesprek te gaan. Als het om een professional in de jeugdzorg gaat kan het niet alleen ongemakkelijk aanvoelen, maar soms zelfs onveilig. Angst voor de jeugdzorg heeft verschillende aspecten en vragen ieder om een andere benadering.
Deze angsten komen tot uitdrukking in diverse weerstandsvormen in het gezinssysteem, die in twee typen kunnen worden ingedeeld: afstand nemen door vluchten of vechten en juist nabijheid zoeken door de hulpverlener in te zuigen in de bestaande gezinspatronen (inductie). Kagan en Schlossberg onderscheiden 12 verschillende vormen van weerstand.
Tijdens de training 12 Vormen van Weerstand werken we met casuïstiek uit de praktijk. Je gaat zelf actief aan de slag met het herkennen van weerstand en je gaat met andere jeugd- en gezinsprofessionals in gesprek over de onderliggende angst en functie van het gedrag van cliënten. Er wordt zowel plenair als in subgroepen geoefend met het toepassen van strategieën.
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
<p><p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;p>&lt;ul> <li>Theoretisch kader van stress
Tijdens deze training worden de volgende leervormen toegepast:&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/p></p>
li>Klassikale kennisoverdracht
Erna Poolman (1983) is pedagoog, coach en trainer. Na de geboorte van haar eerste kind in 2010 ontdekte ze dat haar kritische zelfbeeld en gerichtheid op het pleasen van anderen te veel energie vroeg. Ze liet zich begeleiden en bijscholen tot Zelfzorgprofessional en ontwikkelde haar eigen geaccrediteerde trainingen. Sinds 2017 coacht en traint zij met succes professionals naar gezonde gedachten, een sterke mindset en persoonlijk leiderschap. Haar kalmte, begrip, scherpte en nuance nodigt uit tot reflectie en duurzame gezondheid. Ze is gecertificeerd mindfulness trainer.
Leerdoelen:
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i style=
ist-style
: none;”>
i>Je her
nt de 12
n van wee
De studiebelasting voor deze training is een lesdag en in totaal 6 uren. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
€ 574,75