Waarom de training ‘Anorexia, Automutilatie en suïcide’?
In de huidige samenleving is er sprake van een toename van psychische problematiek onder jongeren. Enkele cijfers: sinds de start van de coronacrisis is het aantal aanmeldingen voor behandeling bij eetstoornissen verdrievoudigd (bron Sociaal.net). Eén op de 7 jongeren tussen 10 en 20 jaar automutileert gedurende korte of langere tijd (bron CBS) en in 2021 lag het aantal zelfdodingen onder jongeren tot 30 jaar 15% hoger dan de jaren ervoor (bron CANS).
Zelfdoding is daarmee de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder Europese jongeren. Kom je in je werk jongeren tegen die worstelen met anorexia, die automutileren of het leven te zwaar vinden? Een omgeving die zich machteloos voelt? Twijfel je of jij het wel goed doet als hulpverlener of wil je gewoon meer weten over deze onderwerpen? Tijdens deze training gaan we dieper in op de thema’s: anorexia, automutilatie en suïcide.
Na deze training heb je jouw eigen deskundigheid vergroot en beschik je over handvatten die je mee kunt nemen in de dagelijkse praktijk. Je weet signalen te herkennen, gedrag te duiden, hiermee om te gaan én hoe de omgeving de jongere kan ondersteunen.
Wil je meer informatie over deze training ontvangen?
Vraag dan gratis de brochure aan!
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
Bianca Jansen is trainer en coach met een passie voor de jeugdzorg. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het gedwongen- en vrijwillig kader van de jeugdhulpverlening en gewerkt als jeugdbeschermer, onderzoeker bij het AMK (Veilig Thuis) en jeugdconsulent. Haar trainingen zijn niet alleen gericht op theorie en kennisoverdracht, maar ze wil vooral de koppeling maken met de dagelijkse praktijk van de deelnemers.
Bianca is enthousiast, betrokken en wil je uitdagen het beste uit jezelf te halen als het gaat om groei en ontwikkeling in je werk.
Leerdoelen:
Leeruitkomsten:
Na deze dag is jouw eigen deskundigheid vergroot en heb jij handvatten gekregen die je mee kan nemen in de dagelijkse praktijk. Je weet signalen te herkennen, gedrag te duiden en hiermee om te gaan en jij weet hoe de omgeving de jongere kan ondersteunen.
De studiebelasting voor deze training is een lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
€ 574,75