De hechting van kinderen met hun ouders vormt de basis voor veilige relaties in de toekomst en een voorspellende factor voor de ontwikkeling van gezonde relaties en een gezonde basis van de persoonlijke ontwikkeling. Hechting is een natuurlijk proces en ontstaat al voor de geboorte met de moeder en de mogelijke andere kernopvoeder. Hoe beter de verschillende fases van hechting doorlopen worden, hoe meer ruimte er is voor een gezonde ontwikkeling. Vanuit deze basis kan een kind de wereld ontdekken en uitgroeien tot een gezonde volwassene. De training ‘Basis van Hechting’ leert jou kijken naar het cliëntsysteem en de hechtingsrelatie die zij onderling hebben en naar jezelf en jouw eigen invloed op de hechtingsdynamiek, zodat je ook vanuit het bewustzijn op je eigen hechtingsstijl vanuit een veilige basis kunt ondersteunen. We leren verschillende fases van hechting kennen en herkennen en gaan aan de slag met verschillende werkvormen waardoor jij aan het eind van de training de hechtingsrelatie kan typeren en je in de begeleiding/ondersteuning beter kan aansluiten, rekening houdend met de gehechtheid van het kind.
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op WO-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via scholing@jeugdprofessionalsnederland of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaal prijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het programma kent de volgende onderdelen:
Maud Straathof is orthopedagoog-generalist en trainer, onderzoeker en coach binnen de expertisedienst van een stichting voor speciaal onderwijs in Tilburg. In het begin van haar carrière zag ze als leerkracht kinderen in de klas die extra hulp nodig hadden en dit gaf haar de motivatie om door te studeren tot orthopedagoog generalist. “Door de duurzaamheid van de professional te vergroten, help ik alle kinderen die met deze professional te maken hebben“. Mensen iets leren waardoor zij zichzelf kunnen helpen is hierin voor haar belangrijk, waarbij oprechtheid en verbinding centraal staan. In de aanpak vindt zij het belangrijk dat dit vanuit een systemische blik wordt gedaan.
Leerdoelen:
De studiebelasting voor deze training is één lesdag en in totaal 6 uren. De lesdag start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
€ 635,25