E-learning Samenwerken met de onderwijsprofessional

Online
 69,00
3 uur
Jeugd- en gezinsprofessionals

Werk jij als jeugdprofessional met kinderen binnen de setting van een school? Of begeleid je een kind en wil je de onderwijsprofessional betrekken om de begeleiding effectiever te maken? In deze e-learning helpen wij jou daarmee door het aanrijken van handvatten om jouw samenwerking met de professional van de school te versterken. We gaan onderzoeken hoe je de interventies die je al in je rugzak hebt kan gebruiken (met soms een kleine aanpassing) om ook de professional van de school en de kinderopvang te ondersteunen. Daarnaast krijg je een aantal nieuwe interventies aangereikt.

In deze e-learning krijg je handvatten om jouw samenwerking met de professional van het onderwijs te versterken. Je krijgt meer kennis over ontwikkelingen in het onderwijs. Daarnaast krijg je tips om jouw kennis en vaardigheden beter te benutten om ook de professional van de school te ondersteunen.

Naast het werken aan vaardigheden gaan we op zoek naar de juiste basishouding om de samenwerking die je hebt, of nog moet opbouwen, te versterken. Het werken met een andere professional vraagt soms net een wat andere basishouding en/of gesprekstechnieken. Dit alles met het doel om de ontwikkelingskansen van alle kinderen te vergroten. Het thema ‘kansengelijkheid’ is actueel, maar om dat te bereiken hebben sommige kinderen extra ondersteuning en een andere aanpak nodig. Na deze e-learning weet jij beter aan te sluiten bij de professional van de school en zal jullie samenwerking worden versterkt.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • De stand van zaken in onderwijsland
  • Samenwerken rondom een kind
  • Een samenwerking versterken, hoe doe je dat?
  • Tips om de leerkracht te ondersteunen
  • Vaardigheden aanbieden

Leerdoelen:

  • Jij hebt kennis van de ontwikkelingen in het onderwijs;
  • Jij bent je bewust van jouw positie ten opzichte van de onderwijsprofessional;
  • Jij weet hoe je je gedrag kan aanleren en bekrachtigen en waarom dit belangrijk is;
  • Jij hebt kennis van de interventie check-in/check-out en kid skills.
  • Jij kan een onderwijsprofessional ondersteunen en stimuleren bij het inzetten van bovenstaande gedragsinterventies.

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk de samenwerking willen opzoeken met de onderwijsprofessional, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

Voor de e-learning ‘Samenwerken met de onderwijsprofessional’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Het begrip ‘ouder’ in de jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 2 februari 2024 ging Wim Peters in op wanneer iemand volgens de jeugdwet tot ouder gerekend wordt en wat dit betekent.

E-learning Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen wij tijdens deze training behandelen. Een training vol theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen.

E-learning Voed je kennis!

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.