E-learning Zucht?! Over middelen, addictie en motivatie bij jongeren

 69,00

Ervaar jij in je werk strubbelingen en of weerstand rondom het thema middelengebruik en addictie en wil je ervaren hoe het is om motiverend in gesprek te gaan met jongeren over dit onderwerp? In de training Zucht?! worden de verschillende effecten die alcohol en drugs kunnen hebben (stimulerend, verdovend en bewustzijnsveranderend) besproken, leer je alles over de huidige trends, komt beeldschermverslaving aan bod en nemen we een kijkje in de keuken van motiverende gespreksvoering.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ. Wacht daarom nu nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat bij SKJ.

Deze e-learning is ontwikkeld om jou te voorzien van essentiële kennis en vaardigheden om effectief te werken met jongeren die in aanraking komen met middelengebruik en mogelijke misbruik situaties. Je leert dit te herkennen en bespreekbaar te maken. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een doorgewinterde professional bent, deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die jouw vermogen voor deze complexe en gevoelige kwesties zullen versterken. Hier heb je geen voorkennis voor nodig.

Onderwerpen

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Soorten middelen
 • Uitleg over middelen
 • Verslaving
 • Motiverende gespreksvoering
 • Strategieën voor verandertaal

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • Je kent de drie soorten middelen en de onderverdeling hiervan.
 • Je kent de definities, stadia van gebruik en mogelijke oorzaken van middelengebruik.
 • Je hebt kennis over DSM5: stoornis is het gebruik van een middel.
 • Je hebt kennis over de omvang van gebruik.
 • Je herkent de algemene signalen en bent op de hoogte van de wetgeving.
 • Je hebt kennis over het proces van gedragsverandering.

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk in aanraking komen met middelengebruik en/of verslaving bij jongeren, maar die hier graag meer over willen weten en willen leren hoe je ze motiveert tot gedragsverandering. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

 

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Zucht?!’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ. Wacht daarom nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat bij SKJ.

 69,00