Intervisie 12 bijeenkomsten

 1.329,79

Bij intervisie staat reflectie op jouw eigen handelen en dat van collega’s centraal. Daar kun je immers veel van leren! In een veilige omgeving analyseer je met een vast groepje vakgenoten werkgerelateerde knelpunten. Je helpt elkaar kritisch te kijken naar hoe een probleem in elkaar zit en hoe je het op zou kunnen lossen, nu en in de toekomst. Met de hulp van je collega’s zoek je uit wat jouw rol is, waar je tevreden over bent, wat je in een bepaalde situatie zou willen leren en wat je daarbij nodig hebt.

Dit intervisietraject is bedoeld voor Jeugd- en gezinsprofessionals die zichzelf willen ontwikkelen. Reflectie een verplicht onderdeel voor een herregistratie bij het SKJ.

Instapvoorwaarden
Een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau is bij deze opleiding vereist.

Incompany
Wilt u intervisie volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Liever individueel?
Dit intervisietraject is voor groepjes van vier tot zes vakgenoten. Wil je liever individuele supervisie? Dat kan ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Het traject bestaat uit twaalf bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we samen de doelen, de manier van werken en de methodes van intervisie die we gaan gebruiken. Voor elke bijeenkomst denk je zelf na over je eigen leerdoelen en hoe je daaraan wilt werken.

Enkele mogelijke persoonlijke leerdoelen:

  • Deskundigheidsbevordering
  • Afstand leren nemen van je eigen positie en je manier van werken
  • Bewustwording van jouw eigen invloed en je eigen positie
  • Collegiale ondersteuning en inspiratie

Tijdens dit traject leer je kritisch denken over je eigen functioneren en hoe je, samen met vakgenoten, de kwaliteit van je werk kunt verbeteren. Dit intervisietraject draagt ook bij aan je (her)registratie voor het SKJ.

Intervisie wordt voorgezeten door Jacobien Verbaan. Na een aantal jaren als algemeen verpleegkundige en 15 jaar als psychiatrisch verpleegkundige op een gesloten afdeling voor volwassenen gewerkt te hebben, is Jacobien in 2004 gestart bij Bureau Jeugdzorg en na de transitie in 2015 bij het CJG in Hoogeveen. Hier is Jacobien werkzaam geweest als Casemanager in het vrijwilliger kader (specialistisch) en als Thuiscoach (generalistisch). Nu werkt Jacobien als Kwaliteitsmedewerker Jeugd, waarbij het begeleiden van jeugdconsulenten centraal staat. Jacobien is expert op het gebied van (on)veiligheid in gezinnen. Er is op het gebied van veiligheid nog veel te ontwikkelen, ervaring uit te wisselen, zodat we gezamenlijk met de gezinnen meer grip krijgen op onveilige situaties. Jacobien brengt haar kennis dan ook graag over op andere professionals.

Studiebelasting
Dit intervisietraject bestaat uit twaalf bijeenkomsten van twee uur, verspreid over een jaar. Ze zijn online via een beveiligde verbinding. De aanwezigheidsplicht is 100%. De totale studiebelasting voor het intervisietraject bedraagt in totaal 24 uur.

Kosten
De kosten voor het gehele intervisie-traject van 12 bijeenkomsten à 2 uur bedragen €1.329,79 inclusief BTW, per persoon

Accreditatie
De punten voor de begeleide intervisie kan je bij “reflectie” opvoeren in uw portfolio bij het SKJ.