Intervisie 7 bijeenkomsten

Online
4 oktober 2024
 775,61

Bij intervisie staat reflectie op jouw eigen handelen en dat van collega’s centraal. Daar kun je immers veel van leren! In een veilige omgeving analyseer je met een vast groepje vakgenoten werk gerelateerde knelpunten. Je helpt elkaar kritisch te kijken naar hoe een probleem in elkaar zit en hoe je het op zou kunnen lossen. Met de hulp van je collega’s zoek je uit wat jouw rol is, waar je tevreden over bent, wat je in een bepaalde situatie zou willen leren en wat je daarbij nodig hebt.

Dit intervisietraject is bedoeld voor Jeugd- en gezinsprofessionals die willen reflecteren op hun eigen handelen.

Instapvoorwaarden
Een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau is bij deze opleiding vereist.

Incompany
Wilt u intervisie volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Liever individueel?
Dit intervisietraject is voor groepjes van vier tot zes vakgenoten. Wil je liever individuele supervisie? Dat kan ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Het traject bestaat uit zeven bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we samen de doelen, de manier van werken en de methodes van intervisie die we gaan gebruiken. Voor elke bijeenkomst denk je zelf na over je eigen leerdoelen en hoe je daaraan wilt werken.

Mogelijke persoonlijke leerdoelen:

  • Deskundigheidsbevordering
  • Afstand leren nemen van je eigen positie en je manier van werken
  • Bewustwording van je invloed en jouw positie
  • Collegiale ondersteuning en inspiratie

Tijdens dit traject leer je kritisch denken over je eigen functioneren en hoe je, samen met vakgenoten, de kwaliteit van je werk kunt verbeteren. Dit intervisietraject draagt ook bij aan je (her)registratie voor het SKJ.

Peter Groenenberg heeft ruim 20 jaar ervaring als werker binnen de jeugdzorg. De eerste 10 jaar heeft hij als pedagogisch begeleider op een woonvorm gewerkt. Daarna is hij aan het werk gegaan als coördinator binnen de (jeugd)psychiatrie. In 2011 heeft hij een uitstap gemaakt naar het onderwijs door als mbo-docent voor de klas te staan. In 2014 is hij weer ‘terug’ gegaan naar de jeugdzorg door als trajectbegeleider aan het werk te gaan. De laatste jaren is Peter werkzaam als jeugdconsulent bij een gemeente en als ondersteuningscoördinator binnen het onderwijs.

Kortom: Peter heeft veel werk- en levenservaring met als centraal thema: de jeugdige en zijn/haar (gezins-)systeem. Graag deelt Peter zijn ervaring en kennis met anderen.

Studiebelasting
Dit intervisietraject bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, verspreid over een jaar. Ze zijn online via een beveiligde verbinding. De aanwezigheidsplicht is 100%. De totale studiebelasting voor het intervisietraject bedraagt in totaal 14 uur. De intervisiebijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen.

Kosten
De kosten voor het gehele intervisie-traject van 7 bijeenkomsten à 2 uur bedragen €775,61 inclusief BTW.

Kennispakket
Ben je naast intervisie ook geïnteresseerd in het volgen van een training of het bijwonen van een Bijscholingsdag? In dat geval biedt het kennispakket JPNL Next je een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over het kennispakket JPNL Next.

Accreditatie
De punten voor de begeleide intervisie kan je bij “reflectie” opvoeren in uw portfolio bij het SKJ.

 775,61