Waar ligt de scheidslijn? Wat valt binnen de Wmo en wat binnen de Wlz? Als Wmo-consulent kom je vaak voor dit vraagstuk te staan in de praktijk. Het is van groot belang, vooral vanuit gemeentelijk perspectief, dat hier duidelijkheid over bestaat.
“Wmo-consulenten en cliëntondersteuners worstelen vaak met het onderscheid tussen de Wmo en de Wlz, met afwijzingen van CIZ-aanvragen en met verwarring over verantwoordelijkheden wanneer er sprake is van de Wlz. Deze training beoogt zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over deze kwesties.”
Kortom, na deze diepgaande training zal de grensafbakening voor jou als Wmo-consulent helder, begrijpelijk en duidelijk te communiceren naar de burger.
Lisa de Kramer
De interactieve masterclass wordt geleid door Lisa de Kramer. Lisa heeft uitgebreide ervaring als Wmo-consulent binnen het Sociaal Domein en is momenteel werkzaam als Kwaliteitsmedewerker Wmo en Leerlingenvervoer.
Vanwege haar achtergrond in Toegepaste Gerontologie werd Lisa vaak ingezet als consulent voor oudere doelgroepen, zoals mensen met dementie. Hierdoor raakte ze bekend met de aangrenzende wetgeving, zoals de Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet. Lisa deelt haar kennis regelmatig door trainingen te geven over deze wetgeving in de gemeenten waar ze heeft gewerkt. Haar rol als kwaliteitsmedewerker stelt haar in staat om deelnemers op de hoogte te brengen van wijzigingen in regelgeving en recente jurisprudentie vanuit verschillende wetten.
Meer over de Masterclass
In de rol van Wmo-consulent kom je dit vaak tegen: je hebt te maken met een cliënt waarbij je vermoedt dat er mogelijk sprake is van een Wlz-indicatie. Maar hoe bepaal je dit eigenlijk en wat zijn de mogelijke consequenties? Welke informatie verstrek je aan de cliënt (en diens mantelzorgers)?
Wil je meer inzicht krijgen in deze doelgroepen en meer leren over de details van Wlz-zorg? Dan is deze praktische training zeker aan te raden. Tijdens deze eendaagse training krijg je een diepgaand begrip van de inhoud en reikwijdte van de Wlz en de overlappende gebieden met de Wmo.
Programma
De training behandelt de volgende onderwerpen:
De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
Certificering
Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Voor wie?
De geavanceerde training is bedoeld voor Wmo-consulenten, cliëntondersteuners, medewerkers van sociaal wijkteams en (nieuwe) medewerkers van zorgkantoren.
Deze training wordt op hbo-niveau aangeboden.
Locatie
De Masterclass vindt plaats in Utrecht.
Adres: Burgemeester Verderlaan 11, 3544 AD in Utrecht.
Studiebelasting
De studiebelasting voor deze verdiepende training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
Investering
De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.