Masterclass De Participatiewet eindelijk in Beweging

NULL
Meppel
8 oktober 2024
 349,00

Tijdens de Masterclass ‘De Participatiewet eindelijk in Beweging’ worden actuele uitvoeringsvraagstukken besproken die van cruciaal belang zijn voor de dagelijkse praktijk, zowel nu als in de nabije toekomst. Deze Masterclass zal ingaan op belangrijke jurisprudentie die invloed heeft op de toepassing en uitvoering van de Participatiewet. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de aanstaande wijzigingen en herzieningen van de wet.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de Participatiewet? Wil jij wat je leert tijdens de Masterclass direct toepassen in jouw werk? Meld je dan aan voor onze Masterclass ‘De Participatiewet eindelijk in Beweging!’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Masterclass Participatiewet – 8 oktober in Meppel
Masterclass Participatiewet – 8 oktober in Meppel
349,00
Onbeperkt

Ray Geerling

Ray Geerling is al meer dan veertig jaar actief in de sociale zekerheid. De afgelopen dertig jaar heeft hij diverse directiefuncties bekleed bij verschillende uitvoeringsorganisaties binnen het Sociaal Domein. Daarnaast heeft hij in deze periode tal van gemeenten, instellingen en organisaties geadviseerd over bedrijfsvoering, uitvoering, samenwerking en beleidsinnovatie. Kortom, een echte expert!

Meer over de Masterclass

Tijdens de Masterclass Participatiewet worden uitvoeringsvraagstukken behandeld die zowel nu als in de nabije toekomst essentieel zijn voor de dagelijkse praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De toepassing van de inlichtingenplicht en de gevolgen voor de aanvraagprocedure.
  • De doelgroep van de Participatiewet.
  • De toepassing van individualisering, het leveren van maatwerk, de invulling van het begrip ‘de menselijke maat’ en het evenredigheidsbeginsel.
  • Ontwikkelingen met betrekking tot het begrip ‘middelen’, inclusief wanneer er aanleiding is om op een andere manier rekening te houden met inkomen en vermogen bij het vaststellen van het recht.
  • De toeleiding naar de arbeidsmarkt en de invloed van wijzigingen in de Participatiewet op basis van het breed offensief.
  • Handhaving en de balans tussen recht en doelmatigheid.
  • De toekomstige wijzigingen van de Participatiewet en hoe men hier in de uitvoering nu al op kan anticiperen.
  • Recente jurisprudentie en de gevolgen daarvan voor de uitvoering.

08:30 – 09:00 uur – Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een kopje koffie/thee.

09:00 – 10:30 uur – Start Masterclass

10:30 – 11:00 uur – Pauze en het bezoeken van diverse stands

11:00 – 12:30 uur – Vervolg Masterclass

12:30 – Afsluitende goedverzorgde lunch en het bezoeken van diverse stands

 

Locatie

De Masterclass vindt plaats in de Rabobank.

Adres: Blankenstein 143, 7943 PE Meppel.