Online leerlijn Systemisch werken

Online
 180,00
7 uur
Divers
Divers

In deze leerlijn leer jij een met een systemische bril naar situaties in de praktijk te kijken en in je beoordeling een systeem als geheel mee te nemen. Zo zie je niet alleen het kind, maar ook het systeem waartoe die behoort.

Systeemtheorie benadrukt het belang van het begrijpen van de onderlinge afhankelijkheden en interacties binnen en tussen systemen. Het stelt dat veranderingen in één deel van het systeem gevolgen kunnen hebben voor andere delen en uiteindelijk het functioneren en de prestaties van het gehele systeem kunnen beïnvloeden.

Systeemtheorie gaat er van uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Ondanks dat we vaak denken dat iemand gewoon is zoals hij is, zien we mensen zich in verschillende contexten steeds anders gedragen. Ze zijn anders op het werk dan thuis, anders bij hun moeder dan bij hun schoonmoeder en ook weer anders bij hun sportclub dan met hun kinderen.

Inhoud

De online leerlijn Systemisch werken bestaat uit 4 e-learningen:

  • Wat is systemisch werken?
  • Systeemtheorie
  • Communicatietheorie
  • Groepsdynamica

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk een systemische benadering willen gebruiken en de onderliggende theorie daarvan willen kennen ter voorbereiding. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je hebt kennis over de theoretische achtergrond van systemisch werken.
  • Je hebt inzicht in de basisbegrippen met betrekking tot systemisch werken.
  • Je kunt de begrippen herkennen en in de basis toepassen.

De e-learning duurt gemiddeld 7 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 180,- (vrijgesteld van btw).

Deze e-learning is onderdeel van de leerlijn ‘systemisch werken’ en is de eerste e-learning van de drie. De tweede e-learning in deze leerlijn is ‘groepsdynamica’ en de derde is ‘communicatietheorie’.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Systeemtheorie’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

Elke e-learning binnen de leerlijn sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ en NVO/NIP indienen voor herregistratiepunten in de categorie formeel leren. De drie e-learningen behorend tot de leerlijn leveren een totaal van 6,5 herregistratiepunten op.

 180,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Autisme en gender

In de hulpverlening aan kinderen en jongeren met autisme zien we steeds vaker cliënten met gendervraagstukken. Als je merkt dat die vraagstukken spelen, is het goed om er op in te gaan. Veel hulpverleners zijn handelingsverlegen op dat gebied. Vaak is dit omdat zij niet veel afweten van gender, daarom gaan we eerst kijken naar wat dit nu precies is en welke termen er zijn.

E-learning Motiverende Gespreksvoering

Ontdek tijdens deze e-learning hoe je weerstand effectief kunt transformeren naar groei en verandering door middel van motiverende gespreksvoering (MGV). Deze e-learning biedt je als jeugdprofessional inzicht in de mechanismen van gedragsverandering en voorziet je van praktische tools om weerstand te overwinnen en groei en verandering te bevorderen. Je leert hoe je motivatie en gedragsverandering kunt stimuleren.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.