Supervisie voor Jeugd- en gezinsprofessionals is een manier om jouw professionaliteit te vergroten. In dit traject kijk je samen met een supervisor kritisch naar jouw manier van werken. In een groep van maximaal vijf collega’s ga je oplossingsgericht aan de slag met ervaringen uit jouw eigen werkpraktijk. Reflecteren, oefenen, antwoorden zoeken op je eigen vragen, jezelf beter leren kennen en vaardigheden uitbouwen, dat staat centraal. De wisselwerking met collega’s geeft je extra inzicht.
Dit supervisietraject is bedoeld voor professionals in de jeugdzorg die op zoek durven te gaan naar hun sterke en zwakke kanten en die zich willen ontwikkelen. Daarnaast is reflectie een verplicht onderdeel voor een herregistratie bij het SKJ.
Instapvoorwaarden
Een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau is bij deze opleiding vereist.
Incompany
Wilt u intervisie volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Liever individueel?
Dit supervisietraject is voor groepjes van drie tot vijf vakgenoten. Wil je liever individuele supervisie? Dat kan ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Tijdens het supervisietraject reflecteer je op je eigen handelen, denk je mee met vraagstukken van de andere deelnemers en ga je in gesprek over ethische en morele dilemma’s. Elke sessie brengt een deelnemer een casus of onderwerp in waar de groep mee aan de slag gaat. Samen kijk je naar moeilijkheden, oplossingen, mogelijke alternatieven en leerdoelen. Na afloop schrijf je een reflectieverslag.
Supervisie vormt je, laat je onderzoeken, leert je kritisch denken en kijken en je leert je reflecteren op jouw handelen, jouw intenties, jouw valkuilen en vooral ook jouw sterke punten als professional. Dit supervisietraject draagt ook bij aan je (her)registratie voor het SKJ.
Tijdens het traject vind je zelf antwoord op vragen als:
Mareille Boor is begeleidings- kundige, trainer en oud jeugdzorg professional. Ze heeft ruim 16 jaar ervaring binnen de jeugdbescherming en Veilig Thuis (AMK). Mareille heeft een begeleidingskundigepraktijk waarin zij coaching, supervisie en organisatiebegeleiding aanbiedt. Zij is gecertificeerd supervisor bij de LVSC. Mareille wordt door anderen omschreven als doortastend, warm, humoristisch, sensitief en krachtig met ruimte voor kwetsbaarheid.
Als jeugdprofessional ben je je eigen instrument en dat maakt dat reflecteren, bezinnen, onderzoeken en uitproberen van belang zijn in het werken met mensen. Supervisie is een helpende en duurzame manier om jezelf scherp en gezond te houden. Supervisie gaat over jouw professioneel-persoonlijke ontwikkeling. En over professionele identiteit. Dat wat je onderscheidt van de ander, waar jij goed in bent en waar je jezelf nog groei gunt.
Jeanine van der Lans heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de gehandicaptenzorg als begeleider. Sinds 2019 zet ze haar ervaring, kennis en kunde onder andere in als casemanager en coach binnen de gehandicaptenzorg. In haar loopbaan is ze werkzaam geweest met verschillende doelgroepen van licht tot ernstig verstandelijke beperking, met bijkomende persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme, disharmonisch profiel enz. Naast haar baan bij de gehandicaptenzorg is ze werkzaam als organisatiebegeleider, (team)coach en supervisor. Jeanine werkt graag met en vanuit verbinding. Ze is eerlijk, duidelijk en een kei in het stellen van functioneel kritische vragen. Met haar humor zorgt ze voor luchtigheid.
Studiebelasting
Het traject bestaat uit twaalf online bijeenkomsten van twee uur, verspreid over een jaar. Het wordt aangeboden via een beveiligde verbinding. De aanwezigheidsplicht is 100%. De totale studiebelasting voor het supervisie-traject bedraagt in totaal 30 uur. Dit is inclusief de voorbereiding van een casus en het schrijven van het reflectieverslag.
Omvang van de supervisiegroep
De groep bestaat uit 3 – 5 vakgenoten.
Kosten
De kosten voor het gehele supervisietraject van 12 bijeenkomsten à 2 uur bedragen €1.692,79 per persoon.
Kennispakket
Ben je naast supervisie ook geïnteresseerd in het volgen van een training of het bijwonen van een Bijscholingsdag? In dat geval biedt het kennispakket JPNL Up je een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over het kennispakket JPNL Up.
Accreditatie
Na afronding van het traject download je een reflectieformulier op de site van het SKJ. Deze wordt ondertekend door de supervisor, waarna je deze weer kunt uploaden in jouw dossier bij het SKJ. Hiermee behaal je 24 punten in de categorie reflectie.
€ 1.692,79