Verdiepingstraining professionele standaard

Landelijk
dagdeel
 299,00 Excl. BTW
 361,79 Incl. BTW

Voor veel Jeugd- en gezinsprofessionals geldt dat zij zowel de basistraining en verdiepingstraining professionele standaard moeten volgen voor hun herregistratie.

In deze verdiepingstraining krijgt de jeugd- en gezinsprofessional kennis over de richtlijnen in de jeugdzorg. Het tuchtrecht en de praktijk van de jeugd- en gezinsprofessionals staan hierin centraal. Ook verkrijg je kennis over wat autonomie is en hoe je in je werk invulling kunt geven aan de professionele autonomie. Als laatste verkrijg je tijdens deze verdiepingstraining ook kennis over het moreel beraad en het toepassen van het stappenplan.

De verdiepingstraining professionele standaard wordt afgesloten met een individuele eindopdracht welke wordt beoordeeld door de docent. De eindopdracht dient uiterlijk binnen 4 weken te zijn ingeleverd bij de docent. Bij een onvoldoende krijgt de deelnemer een herkansing.

Deze training is bestemd voor alle jeugd- en gezinsprofessionals en is in bijna alle gevallen verplicht voor de herregistratie bij het SKJ.

Instapvoorwaarden
Aangezien deze training op hbo-niveau wordt gegeven, vragen wij een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau.

Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? In dat geval bieden onze kennispakketten een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

In deze verdiepingstraining krijgt de jeugd- en gezinsprofessional kennis over de richtlijnen in de jeugdzorg. Het tuchtrecht en de praktijk van de jeugd- en gezinsprofessionals staan hierin centraal. Ook verkrijg je kennis over wat autonomie is en hoe je in je werk invulling kunt geven aan de professionele autonomie. Als laatste verkrijg je tijdens deze verdiepingstraining ook kennis over het moreel beraad en de toepassing van het stappenplan.

Deze training wordt afgesloten met een individuele eindopdracht welke wordt beoordeeld door de docent. De eindopdracht dient uiterlijk binnen 4 weken te zijn ingeleverd bij de docent. Bij een onvoldoende krijgt de deelnemer een herkansing.

Tijdens de training worden de volgende leervormen gebruikt:

 • Kennisoverdracht tijdens klassikale lessen
 • Een voorbereidingsopdracht
 • Casuïstiek
 • Ethische dilemma beraad
 • Oefeningen

Floorke Jutstra is trainer en coach binnen het Sociaal Domein. Zij heeft ervaring binnen de jeugdbescherming en ruime kennis van het werken binnen zowel het gedwongen als het vrijwillige kader. Door haar ervaring kan zij zich verplaatsen in de werkpraktijk van haar deelnemers en sluit zij de theorie-overdracht en oefensituaties hierop aan.

Na het volgen van deze training:

 • Ken je de beroepsethiek, zoals de beroepscode voor Jeugd- en gezinsprofessionals
 • Ken je de werkwijze van het tuchtrecht en heb je inzicht in het doel hiervan;
 • Kan je gestructureerd een ethisch dilemma ontrafelen;
 • Kan je afgewogen keuzes maken en deze verantwoorden;
 • Ben jij je ervan bewust dat jouw keuzes gekleurd worden door waarden en normen en krijg je meer gevoel in jouw handelen;
 • Ben je geïnspireerd om volgens de beroepscode te werken.

De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 13.00 uur. De totale studiebelasting inclusief de voorbereidingsopdracht en de eindopdracht bedraagt 6.8 uur.

 • Kosten: € 361,79 inclusief BTW
 • Koffie/thee, lunch en studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
 • Deze training wordt afgesloten met een individuele eindopdracht welke wordt beoordeeld door de docent. De eindopdracht dient uiterlijk binnen 4 weken te zijn ingeleverd bij de docent. Bij een onvoldoende krijgt de deelnemer een herkansing.
 • Na een positieve beoordeling van de eindopdracht ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname
 • Deze training is geaccrediteerd met 6.80 punten door het SKJ

Deze training is opgenomen in het STAP-register, waardoor je deze training kunt volgen met de STAP-subsidie. Ben je werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds.

Informatie of advies nodig over een opleiding?

085 – 401 83 65

Schrijf je vandaag nog in!

 361,79