Webinar Culturele Taboes

Online
 29,00

Taboes doorbreken lijkt wel de trend; denk aan campagnes over suïcide (‘bel 113’), depressie (‘hey het is oke’), geldzorgen (‘Kom uit je schuld’) en dergelijke. Maar, is het doorbreken van taboes ook zo’n trend bij gezins- en jeugdprofessionals? Hoe worden ongeschreven regels of gedragingen met betrekking tot bijvoorbeeld psychische klachten, seksualiteit, jongens- en meisjesbesnijdenis, licht verstandelijke beperking en kindermishandeling besproken met jeugdigen en/of gezinnen met een andere etniciteit? In deze webinar staat het bespreken van taboes op interculturele wijze centraal.

In het werk van jeugdprofessional kom je met veel verschillende gezinnen met verschillende achtergronden in aanraking. Afhankelijk van de achtergrond van de jeugdige en het gezin, kan er verschillend gereageerd worden op sommige onderwerpen.

Deze webinar geeft je inzicht in wat taboes zijn, hoe taboes van cultuur kunnen afhangen en hoe taboes een rol spelen in de jeugdzorg. Zo krijg je een kijkje in de verschillende visies op opvoeden van mensen met een migratieachtergrond of een vluchtelingenachtergrond. De webinar geef je ook inzicht in hoe je met mensen uit verschillende culturele achtergronden om kan gaan en taboeonderwerpen te bespreken.

Deze webinar is geschikt voor professionals die in hun werk in aanraking komen met mensen van verschillende culturele achtergronden, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze webinar biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

De inhoud van de webinar is op hbo-niveau.

De webinar duurt 25 minuten. Je hebt de flexibiliteit om het op je eigen tempo te doorlopen. De kosten voor de webinar bedragen €29,-.

Unieke online leeromgeving

Voor de webinar ‘Culturele Taboes’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Jeugddomein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

 29,00