Met het oog op de

Toekomst

Kosten €250 ,-
Inschrijven
Mareille Boor

Mareille beschikt over jarenlange ervaring in de jeugdzorg en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkelt als begeleidingskundige en biedt ze trainingen, workshops, (team)coaching  en supervisie. Ze nodigt je uit om stappen te maken, zal je prikkelen en laat je ervarend leren.

Werken met- en onder werkdruk is in de jeugdzorg een bekent probleem. De complexiteit in de casussen neemt toe. Evenals de hoogte van een caseload en de wachtlijsten. Werkdruk glijdt langzaam over in werkstress. De ongezonde vorm van werkdruk. Jij dealt op dagelijkse basis met deze elementen. Timemanagement en goed plannen is maar een klein deel van de oplossing. Maar wat zijn dan wel belangrijke onderdelen om werkdruk aan te pakken en gezond aan het werk te blijven? En waarom heb je een zeker mate van werkdruk nodig om je werk goed te kunnen doen?
Je professionele werkelijkheid is sterk in beweging en het is dus belangrijk om te weten waar je houvast hebt, wat je kunt loslaten en waar vernieuwing noodzakelijk is zonder jezelf kwijt te raken. Jij bent je eigen instrument in dit werk en dat maakt dat er een groot belang is voor jou, je werkgever en je cliënten om aandacht te besteden aan dit ogenschijnlijk ongrijpbare thema.

Deze training is geschikt voor alle Jeugd- en gezinsprofessionals.

Niveau
De training wordt op hbo-niveau gegeven

Leerdoelen van de training zijn:

  • Wat is werkdruk?
  • Werkdruk is niet alleen iets van jou maar ook van je collega’s, je organisatie en de maatschappij. Maar wie heeft welke verantwoordelijkheid en wat kan jij ermee?
  • Maak gebruik van positieve stress!
  • Gebruik je toegevoegde waarde van ervaring, talent, kunde en veerkracht
  • Blijf op een gezonde manier je werk doen vanuit hoofd, hart en handelen
  • Het belang voor je cliënten

Programma:

  • Wat is werkdruk?
  • Werken met positieve stress, je ervaring, je talent, kunde en veerkracht
  • Wat betekent dit voor je cliënten?
  • Wees en blijf een bloeiend mens

Je verlaat deze training met ankers die je direct in de praktijk kan toepassen. Met tips maar vooral ook een zelf vormgegeven kompas, zodat werkdruk geen negatieve gevolgen meer heeft.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is een halve dag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 12.30 uur.

Investering
Uw investering voor deze training bedraagt € 250,- excl. BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en een lunch. Ook zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Na uw deelname aan deze training ontvangt u een bewijs van deelname.

Accreditatie
Deze training ligt momenteel voor ter accreditatie bij het SKJ.

Inschrijven