Werken aan werkdruk

Landelijk
dagdeel
 275,00 Excl. BTW
 332,75 Incl. BTW

Werken met- en onder werkdruk is in de jeugdzorg een bekent probleem. De complexiteit in de casussen neemt toe. Evenals de hoogte van een caseload en de wachtlijsten. Werkdruk glijdt langzaam over in werkstress. De ongezonde vorm van werkdruk. Jij dealt op dagelijkse basis met deze elementen. Timemanagement en goed plannen is maar een klein deel van de oplossing. Maar wat zijn dan wel belangrijke onderdelen om werkdruk aan te pakken en gezond aan het werk te blijven? En waarom heb is een zeker mate van werkdruk nodig om het werk goed te kunnen doen?

Je professionele werkelijkheid is sterk in beweging. Het is dan ook belangrijk om te weten waar je houvast hebt, wat je kunt loslaten en waar vernieuwing noodzakelijk is zonder jezelf kwijt te raken. Jij bent je eigen instrument in dit werk en dat maakt dat er een groot belang is voor jou, je werkgever en je cliënten om aandacht te besteden aan dit ogenschijnlijk ongrijpbare thema.

Je verlaat deze training met ankers die je direct in de praktijk kan toepassen. Met tips maar vooral ook een zelf vormgegeven kompas, zodat werkdruk geen negatieve gevolgen meer heeft.

Deze training is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het Sociaal Domein, de jeugdzorg en in sociale wijkteams.

Instapvoorwaarden
Aangezien deze training op hbo-niveau wordt gegeven, vragen wij een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau.

Incompany
Wilt u deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? In dat geval bieden onze kennispakketten een financieel voordeel. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

 • Welkom en kennismaking
 • Wat is werkdruk?
 • Werken met positieve stress, je ervaring, je talent, kunde en veerkracht
 • Wat betekent dit voor je cliënten?
 • Wees en blijf een bloeiend mens

Deze training wordt gegeven door Mareille Boor en Amanda van Schijndel.

Mareille beschikt over jagenlange ervaring in de jeugdzorg en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkelt als begeleidingskundige en biedt ze trainingen, workshops, (team)coaching en supervisie. Mareille nodigt je uit om stappen te maken, zal je prikkelen en laat je ervarend leren.

Amanda heeft als professional veel ervaring binnen de jeugdzorg met name met complexe casuïstiek en het vormgeven van maatwerktrajecten. Ze is werkzaam als begeleidingskundige, trainer en supervisor. Naast deze werkzaamheden is ze nog werkzaam binnen een wijkteam en als projectleider actief bij diverse projecten gericht op het verbeteren van de verbinding en samenwerking tussen verschillende betrokkenen. Als trainer staat het gebruik van actieve werkvormen, bewustwording en de vraag van de professional centraal.

Na het volgen van deze training:

 • Ben je op de hoogte van wat werkdruk is;
 • Ben je ervan op de hoogte dat werkdruk niet alleen iets van jou is, maar ook van je collega’s, organisatie en de maatschappij;
 • Ben je jezelf ervan bewust wie in de organisatie bepaalde verantwoordelijkheden heeft en weet je wat je er mee kunt;
 • Ken je het belang voor je cliënten;
 • Kan je van positieve stress gebruikmaken!
 • Kan je gebruikmaken van de toegevoegde waarde van ervaring, talent, kunde en veerkracht;
 • Kan je op een gezonde manier je werk uitvoeren vanuit hoofd, hart en handelen.

De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

 • Kosten: € 332,75 inclusief BTW
 • Koffie/thee, lunch en studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
 • Deelnemers ontvangen na het volgen van de training een bewijs van deelname
 • Deze training is door het SKJ geaccrediteerd met 3 punten in de categorie formeel leren

Deze training is opgenomen in het STAP-register, waardoor je deze training kunt volgen met de STAP-subsidie. Ben je werkzaam bij een gemeente en financiert uw werkgever uw opleiding? De gemeente kan de btw verrekenen met haar btw-compensatiefonds.

Informatie of advies nodig over een opleiding?

085 – 401 83 65