ACT – Acceptance and commitment therapy

In de training Acceptance and Commitment therapy, de inleiding, maak je kennis met de ACT methodiek waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt, zowel voor jezelf als voor je cliënten/ kinderen/ binnen je eigen werkkader.

Je leert manieren om los te komen van emoties, inzicht in je waarden en hiermee ontwikkel je een grotere psychologische flexibiliteit.

Na het afronden van deze introductie van ACT methodiek heb je kennis van de elementen van de ACT. Je hebt een start gemaakt met ontdekken van waarden gericht handelen en kent de hexaflex en de matrix.

Leerdoel & leeruitkomst:

Het kunnen inzetten van de concepten van ACT als toevoeging aan bestaande professionele vaardigheden. Het doel is om door middel van diverse kennis en technieken meer psychologische flexibiliteit te verkrijgen waardoor je professionele houding en aanpak in de behandeling van cliënten verbeterd en je behandeling effectiever wordt.

Trainer: Maud Straathof

Maud is als leerkracht begonnen voor de klas, daar zag zij kinderen die extra hulp nodig hadden, maar gezien de grote van de klas, was het niet mogelijk deze hulp te bieden. Dit gaf haar de motivatie om orthopedagogiek te gaan studeren, waarna zij uiteindelijk nog de studie tot generalist heeft afgerond. Als orthopedagoog is Maud werkzaam binnen een stichting voor speciaal onderwijs in Tilburg. Hier is zij inmiddels werkzaam als trainer, onderzoeker en coach binnen de expertisedienst. Haar drijfveer voor onderwijs is dat zij door de duurzaamheid van de professional te vergroten, hiermee alle kinderen helpt die met deze professional te maken hebben. Onderwijs ziet zij dus in de breedste zin van het woord. Mensen iets leren waardoor zij zichzelf kunnen helpen is hierin voor haar belangrijk, waarbij oprechtheid en verbinding centraal staan. In de aanpak vind zij het belangrijk dat dit vanuit een systemische blik wordt gedaan.

Programma

  • Kennismaking
  • De basis van ACT en RFT, hexaflex
  • Pauze
  • Waarden versus doelen
  • Lunch
  • Werken met de matrix
  • Pauze
  • Concepten van ACT, oefenen
  • ACT in actie

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je via onderstaande link direct aan voor deze Bijscholingsdag!