ADHD en ASS, Hoe dan wel?!

ADHD en ASS, Hoe dan wel?! We weten heel veel nog niet en iedere keer is het net weer even anders. In deze training leer je wat er in het brein en het lijf gebeurd van iemand met ADHD/ ASS. Je krijgt handvatten om gedrag te duiden. Om met mensen met ADHD/ ASS te kunnen werken heb je geen trucjes nodig, maar jezelf als beste tool. Daarvoor gaan we oefenen met spreken, luisteren en communiceren en kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen.  
Werken met mensen vraagt om een opgeruimde open basishouding. Juist met de vaak hele simpele tips kun je ontspannen je werk uitvoeren. In de training is er aandacht voor het brein met ADHD/ASS dat in ontwikkeling is. Met deze kennis kun je nog beter aansluiten bij kinderen/jongeren, dit geeft ouders het vertrouwen dat je hun kind echt ziet en begrijpt.

Na de training:

  • Heb je inzicht in ADHD/ ASS;
  • Kan je zien en uitleggen wat er gebeurd in het brein;
  • Kan je het geleerde direct in de praktijk brengen.

Trainer: Manon Wennink

Mijn naam is Manon Wennink (1975) jeugd en gezinsprofessional. Ik ben werkzaam als zelfstandige binnen een landelijke franchise organisatie. Binnen de franchise ben ik formule coördinator, dit houdt in dat ik collega’s ondersteun bij het opbouwen van hun praktijk en dat ik client overleggen en Masterminds organiseer en leidt. Als moeder van vier kinderen waarvan twee met een diagnose (ADHD en ASS) ken ik de praktijk maar al te goed. Ik ben voorzitter van Mama Vita Nederland en bestuurslid bij vereniging Balans. Vanuit deze posities ondersteun ik ouders van kinderen met een extra zorg en/of onderwijs behoefte.

Programma

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is ASS
  • Wat is ADHD
  • Hoe werkt het in het brein en wat gebeurd er in het lijf
  • Do’s & Don’ts

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.