De kracht van authentiek zijn en het beïnvloeden van gedrag (vol)

Deze training richt zich op hoe je als mens en als professional goed kan omgaan bedreigende situaties of agressie. Dit kan fysiek, verbaal zijn, maar kan ook een unheimisch gevoel van binnenuit zijn. In deze training gaan we juist in op het gevoel wat er bij jou opgeroepen wordt. Je word je ervan bewust dat je emoties grote invloed hebben op de reactie die je geeft. Je leert die emoties bij jezelf in een vroeg stadium te herkennen en te controleren. Zo kan jij betere keuzes maken welke reactie je geeft en welk gedrag je laat zien. Ook krijg je zicht op welke reactie van jou agressie versterkt of juist de agressie verzwakt. Hierdoor krijg je grip op agressieve of bedreigende situaties.  

Je emoties ontstaan vanuit een externe prikkel. Hierdoor vorm jij je gedachten en dit bepaald je gedrag. In deze training word je bewust van deze emoties waardoor jij meer invloed hebt op je gedachten en het gedrag dat daaruit voortvloeit. Zowel van jezelf  als van je cliënt. Aan het eind van deze training kan jij onderbewuste gedachten, gevoelens en emoties (die worden opgeroepen bij bedreigende of agressieve situaties) herkennen, benoemen en kun je er adequaat op reageren. We maken hoofdzakelijk gebruik van ervaringsoefeningen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze training:

  • Ken je de theorie beter achter het authentiek omgaan met agressie & bedreigingen;
  • Heb je kennis gekregen hoe je jezelf beter kunt beschermen;
  • Kan je tijdens een event, beter beslissingen en afwegingen nemen;
  • Kan je beter ten gunste van je cliënten veranderingsprocessen op gang brengen op een onderbouwde methode( regie overnemen).

Trainer: Richard Bruining

Richard is een bevlogen Jeugdzorg professional met de kracht en drive het ‘beste’ uit de mens naar boven te halen. Geboren in 1969 in het Groningse Leek gevormd uit Fries bloed met een standplaats in Leeuwarden. Graag wil ik mensen helpen spelenderwijs het ‘beste’ uit zichzelf te halen. Door mijn studenten te coachen in authentiek zijn, zullen zij beter ervaren hoe oplossingen te creëren in lastige,- dreigende-, of zelfs gevaarlijke situaties. Door samen te werken met mensen van allerlei niveau zet ik me graag in om de jeugdzorg naar een hoger niveau te brengen.

Programma

  • Authentiek kennismaken
  • Papieren opdracht gedachten vormen
  • Oefening uit de praktijk en theorie over gedragsbeïnvloeding
  • 3 gouden regels en handvaten
  • Evaluatie en afsluiting

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.